Elveda Oğlum


Nette sevdiğim birinin tavsiyesi üzerine haberdar oldum bu filmden. Elveda Oğlum, Çin’de tek çocuk politikasına naif bir eleştiri sanki. 1980’lerde yaşayan iki ailenin hayatına odaklanıyor film. 1980'lerin pazar odaklı ekonomik reformlarından başlayarak 30  yıllık bir süreyi seyrediyoruz 3 saat boyunca. 2 aile ve çocukları, arkadaşları söz konusu olsa da filmde asıl olarak anne ve baba karakterleri baskın.



Elveda oğlum'un ana karaktarleri anne Liyun ve baba Yaojun'un zaman içindeki yaşantılarına misafir oluyoruz bir yerde. Filmde bol miktarda git geller var bu arada. Bir çocuklarının bebekliklerine tanık oluyoruz bir delikanlılığına. Bir çok uzaklardan  Xingxing'in baraj gölünde ölümüne tanık oluyor bir onun evden kaçışına.



Dedim ya çiftin hayatına bazen yakından bazen uzaktan bakıyoruz. Acıları duyguları, yaşadıkları o kadar sakin ve duru ki. 3 saatlik uzun zaman inanın su gibi geçiyor. Onca acıyı birlikte çektikten sonra yaşlılıklarında bindikleri uçaktaki türbülanstan korktukları sahne ise duygularının mini özeti gibi. Otomatiğe bağlanmış, birilerinin güdümündeki hayatlarının sonunda hala ölümden korkmak komik geliyor ikisine de.





Yorumlar

  1. en kısa zamanda izlerim bunuu :) geçen izledim, darmadağınık mıydı, hin and weg mi neydi, bisikletçi, hüzünlü ama iyi filmdiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz dağınız, başlarda özellikle karışıktı ama ben de sevdim.

      Sil
  2. İzlenesi bir film gibi gorunuyor listeme aldim.tesekkurler😘

    YanıtlaSil
  3. Ayy dramatik bir film. En son platform ve freud beni çarptı 🙈🙈🙈 komedi arıyorum bu ara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu ara fazla dram seyrettim. Aslında durulsam iyi olacak...

      Sil
  4. Filmin sonunu anlayamadım.Telefon eden genç kimdi? Bir ara sıkılmıştım.Çok uzun bir film.Kaçırdığım bir sahne olmuş sanırım.Genel olarak beğendim.İzlettiriyor kendini.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder