Hin und weg – Darmadağın


Yine dram filmi var. Bazen düşünüyorum da benim erkeklerin tarzımı sevmemesi çok normal. Baktım hep iç karartıcı, dram filmler izlemişim arka arkaya.

Darmadağın filmi de insanı ismi gibi dağıtıyor resmen. Aslında afişine bakınca sevimli bir aşk filmi diye düşündüm. Bisiklet, tur falan ( bir gün ben de yapacağım inşallah) oh seyredeyim bunu ben dedim.


Almanya yapımı filmde bir grup arkadaş her yıl bir kez bisikletle seçtikleri bir bölgeyi turluyor.  Bu yıl Hannes'in seçtiği Belçika'ya pedal çevirecekler. Gezi sırasında Hannes'in annesine de uğranılıyor. Bu sırada bir şekilde bir sır açığa çıkıyor.

Hannes aslında als hastası ve 6 ay ömrü kalmış. Babası da bu hastalıktan öldüğü için süreci iyi biliyor ve belçika'da aldığı randevu ile ötenazi yapacak. Birlikte pedal çevirdiği arkadaşları bunu öğrenince dağılıyorlar doğal olarak...


Filmin bundan sonrasında arkadaşların kenetlenmesi, Kiki'nin (eşi) desteği, ötenazi kısmı...


Dslut, umutsuzluk, sevgi, kayıp...pek çok duyguyu barındıran. Ötenazi konusunu bu kadar yalın anlatan bir film. Pek duyulmamış sanırım. Çeşitli festivallerde gösterilmiş ama ödülü falan yok. Ki bence harcanmış.


Yorumlar

  1. Dram filmlerini ben de seviyorum Saadet. Özellikle ağlarsam çok daha rahatlıyorum ;)
    Bu filmin konusu güzelmiş, daha önce hiç görmemiştim. Not ettim hemen ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağlama değil de biraz gerçek yaşam olunca işe dram da karışıyor. Bunda da ağlayailirsin. Ben pek ağlayan biri değilimdir ama epey bozum oldum seyrederken.

      Sil
  2. bunu da not aldım pekiiii :)

    YanıtlaSil
  3. Merak ettim filmi ama ben çok ağlarım yaaa:(
    Seni mimledim bu arada. Yaparsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. Aynen aşk filmidir bu dedim önce. Tabiki aşk var sevgi var ya ötenazi olayı....

    https://unutulmazfilmler.pw/

    buradan izledim

    YanıtlaSil
  5. Bu erkek oyuncuyu birkaç filmde izledim fena değildi. Bu filmi izlemedim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder