Kamulaştırmanın acili kaldırılırsa...


Paylaşmıştım ya bizim tarla ve yüzlerce pasel daha acil kamulaştırma mağduru olmuştu. 12 şubatta yeni bir karar alındı ve resmi gazetede yayınlandı kalktı diye. Sevindik mi tam değil. Tüm parseller için değil yeni durum. Hala sahiller ve özellikle Çeşme civarı acil kamulaştırma kapsamında. Ayrıca Bakanlık turizm alanı sınırlarını da genişletti yeni bir kararla.

Dün Urla'da hukukçuların, çevre kuruluşlarının katıldığı bir forum vardı. Kamulaştırma kalktı diye düşünsek de gittik. Ki işin aslı öyle değilmiş. Sadece "acil" kısmını kaldırmışlar. Hala kamulaştırma kapsamındaymışız. Hatta o toplantıda öğrendiğimize göre bir biçimde el altından aba göstererek tarla toplama girişimleri de başlamış.
Acil kamulaştırma haberleriyle tansiyonu düşürüp tepki azaltmaya çalışıyorlar muhtemelen. Ama hukuğu iyi bilmeyince işler karışık hala.

Ki toplantının en önemli noktalarından biri belki de  bu proje gerçekleşirse İzmir ve Çeşme'nin mevcut suyu buraya aktarılmak durumunda. Çünkü golf sahaları yapılacak. Resimde görülen yeşil alan lüks konutlar içinmiş. Mavi alan depo, çalışan konutları vs. Bir nevi zengin kesime steril, lüks yaşam alanı yapıp dğer yerlerin suyu buraya aktarılacak. Hatta Karaburun'daki bazı göllerin sunuyu bile buraya taşıma projesi varmış.

Yorumlar

  1. her işi kılıfına uydurmanın bir yolunu buluyorlar. İnşallah çözüm bulursunuz saadet. EWmeğinize o kadar üzülürüm ki :\

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrim işi yapamazlar oralar kurtulur diye düşünüyor ya ben pek emin değilim. Bakalım nasıl gelişecek süreç.

      Sil
  2. İptal edilen parsellerde sizin ki yokmuymuş..Burada " https://www.izgazete.net/cevre/kultur-bakanligi-projeyi-resmen-acikladi-h43827.html " iptal edilen parsellerle ilgili bir liste vardı,resimlere dikkatlice bakın,belki vardır sizinki de..Resimler biraz küçük ama bilgisayara kopyala yapıştır yapıp,büyütebilirsiniz..İnşallah herşey düzelir,zor bir durum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimki de var ama iptal edilen sadece "acil" kısmı. Kamulaştırma ki haberlerde yok bu ayrıntı daha önceki bir kararla alınmış aslında. Toplantıda avukatla konuştuk. Hala risk sürüyor. Zaten haritaya bakınca şu sarı alan iptal edilenler. Yani proje alanının tam göbeğinde. Almamaları söz konusu bile değildir.

      Sil
  3. Bunları aktarmanız çok iyi, ben de orada yaşayan arkadaşlarımı bilgilendiriyorum. Her bi taraftan ne yapılacaksa katkıda bulunmamız gerek bunu durdurabilmek için. Bunları yazarken ve yazınızı okurken nasıl içim acıyor anlatmamın mümkünatı yok :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada yaşayan tanıdıklarınız var o zaman. Biz çok da sosyal olmamamızın etkisi sanırım köyden pek kimseyi tanımıyoruz. Muhtar bir de bizim tarlanın yanında yakınında ara sıra gelenler. Malesef bu aşamada bilgi alma zor oldu. Ben elimden geldiğince çeşitli kaynaklardan araştırıyorum olayı.
      Evet ben burda kendi mülkümün acısını paylaşıyorum belki ama kesinlikle son yıllarda doğaya verilen zarar o kadar büyük ki çocuklarımız nasıl bir ülkede yaşayacak düşünemiyorum bile

      Sil
    2. Biraz önce arkadaşımdan bir bilgi geldi. 19 şubat çarşamba günü saat 15.30 da Çeşme Belediye binası önünde Kent Konseyleri birliği basin açıklamasi yapacakmış. Afişi burdan gonderemiyorum size ama bilgiler böyle.. bence katılın.

      Sil
    3. Teşekkür ederim. Bu ara epey bu konu üzerinde olduğumdan biliyorum toplantıyı. Facede bu tür bir gruba üye oldum paylaşıyorlar. Arkadaşınız da mağdurlardan mı?

      Sil
    4. Arkadaşım degil, onun arkadaşları. Çeşme ile epey ilgililer, ben de onlardan haber aldikça paylaşırım sizle. 🙏

      Sil
  4. Ooo, işler karışık desene.Cok şey söylemek isterim ama neyse terbiyemi bozmayim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok karışık. Bekleyeceğiz. Beklemek, belirsizlik sıkıcı. Yapacak bir şey olmadığı halde aklım durup durup oraya gidiyor.

      Sil
  5. yani ne diyeyim bilemiyorum bu kadarına artık :-((

    YanıtlaSil
  6. eyvah eyvah yaa egeya darbe valla yaa, en güzel yerlerine tüh yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Güzel ne kadar koy varsa hepsi işgal.

      Sil
  7. Memleketi peşkeş çeken çekene:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ara iyice arttı sanki. Her taraftan talan, kamulaştırma, imara açma haberleri geliyor. Kesilen-yakılan ağaçlar da cabası...

      Sil
  8. Aralarda trhdit ve parayi kabul edenler olunca herkes karşı çıkamıyor insanın mücadele şevki de kaçıyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder