Eski Foça


Tatilde bir gün fotoğraf kursu ile birlikte Eski Foça'ya gittik. Bunca yıldır İzmir'deyim. Foça'nın kıyısından köşesinden geçsem de hiç merkezine gitmemiştim. denk gelmemişti bir türlü. O yüzden gezi bu lokasyona olunca kaçırmadım. Evin erkeklerini bırakıp toplu ulaşım araçları ile gittim Foça'ya.

Evet İzmir'den Foça'ya toplu ulaşım ile gitmek mümkün. Önce İzban'a biniyorsunuz Hatundere durağında inip 744 nolu otobüsle Eski Foça'ya kadar gidiyorsunuz. Aşağı yukarı 2 saat sürse de değer bence.


Bizim gittiğimiz gün yazdan kalma bir hava vardı. Resmen deniz gel yüz diye bağırıyordu. Artık bu güzellikte ne kadar çekim yapılabilirse yaptım.  Burası Küçük Deniz denen yermiş. Restoranlar, balıkçılar, cafeler, pelikanlar. Sıcacık bir alan. Asıl turist çeken alanı da burası sanki.


Buralar da Küçük Deniz'den kareler.



Buralara yaz dönemi gelmişseniz kumsalı var. Biraz ilçe dışına çıkınca da çok çeşitli koylar bulunuyor. Biz daha önce gelmiştik bir grupla birlikte. Biraz soğuk suyu ama.


Foça da eski yapılar var haliyle. Her ne kadar buralara dokunulmasa da ilçe epey genişlemiş ve yeni yapılaşmalar bolca vardı. Eski evler arasında dolaşırken bir arkadaşımızın lens küre ile kediyi çekme çabası:))) Fotoğrafçılık zor zanaatın dile gelmiş hali. Çocuk epey yerlerde süründü.



Bu da günün promosyonu. Artık bitti biraz da yürüyelim dediğim bir sırada sahilde denk geldik bu delikanlıya. Bizim için de bir kaç atlayış yaptı.

Yorumlar

  1. Şu havası soğuk, yaşanan olumsuzluklardan dolayı havasından da soğuk olan mevsim geçsin artık.. Fotolar içimi ısıttı.. Son zamanların renksizliğine ve can sıkıcılığına renk kattı biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın çok tatsız bu aralar ülke. Tatsız ve renksiz.

      Sil
  2. fotolar muhteşem sağol bu güzel kareler için. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. heey, üstten ikinci foti, klasik eski foça fotisi :) çok severiim eski foçayıııı :) hemen o meydanda nefis bi köfteci vaaar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burnumuzun dibinde bunca yıldır gitmemiştik işte. Balık ekmek yedik biz. Birileri dondurma da var dedi ya boğaz ağrısı o başka bahara:))))

      Sil
  4. Çok güzel yerler, tarile gidesim geldi şu an ☺️

    YanıtlaSil
  5. Geçen yıl gezme fırsatım oldu ve gizlenmiş sanki kuytulara beni bulmayın der gibi geldi bana. Keşke çok ta bilinmese dedim. Küçük şirin bir yermiş, çok sevmiştim :) Fotoğrafları çok sevdim, her iş emek istiyor. Fotoğrafçılıkta öyle. Ters takla atan genç...ne güzel tesadüf etmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraf biraz yetenek biraz hayal gcü ve çok ca şans işi aslında. Doğru ışık, doğru açı, doğru zaman....hepsi birarada oldu mu yeme de yanında yat durumu. Seviyorum ben. Kafa yormayı, dolaşıp uğraşmayı.

      Sil
  6. İzbanın yıllık yolcu sayısı ‎98 milyonmuş,çok kullanılıyo herhalde..Foça da güzelmiş,ne güzel fotograflar..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bakmadım ama doğrudur. Epey bir kolaylık İzban. Hoş bizim oturduğum yerde yok yine otobüs aktarması yapmak durumundayız ya.

      Sil

Yorum Gönder