The Two Popes


Oscar adayı filmleri izlemeye devam. Ben tahmin konusunda kesinlikle iddialı olmasam da diyorum ya işin film izleme kısmı güzel...

The Two Popes en son izlediğim. En iyi erkek oyuncu dalında Jonathan Pryce oscar adayı.
Film, Katolik Kilisesi'nde iki karşıt görüşlü güç sahibi adamın rekabetini anlatıyor. Papa Benedict'in göreve gelme aşamasından itibaren başlayan filmde seçimlerde reformcu din adamları ile muhafazakarların çatışmasına tanık oluyoruz ilk olarak. Kilisenin yenilenmesine ihtiyaç olduğuna inananlar bu seçimde yenilir ve Benedict Papa olur.



Tam ta kilise ve papalık makamında taciz iddialarının basına yansıdığı bir dönemde, kilisenin izlediği yolla ilgili şikayetleri olan olan Kardinal Bergoglio (Jonathan Pryce), 2012 yılında Papa Benedict'ten (Anthony Hopkins) emekli olmak için izin ister. Böyle bir istifaya izin vermenin kilisenin çıkarları açısından doğru olmayacağına inanan Benedict ise halefini çağırır ve aralarında bir kaç gün süren sohbetler ile hem gelenek hem de ilerleme, suçluluk ve affedilme arasında bir mücadele başlar.



Yakın tarihi neredeyse birebir anlatan filmi izlerken insan acaba bu iki din adamı arasında bu tür sohbetler gerçekten geçti mi diye merak etmeden duramıyor. Artı iki sanatçının oyunculukları da muhteşemdi bence. Sakin bir film olmasına karşın son derece sürükleyici.

Ve işin bir ilginç tarafı bu din içerikli filmlerdeki müzikler. Bence kesinlikle filme inanılmaz keyif katmışlar. Filmin sonunu bitti diye bırakmayın, müziği mutlaka dinleyin derim....

Yorumlar

  1. Çok beğendim ben de süresine rapmen kesinlikle sürükleyici ilerliyor keyifliydi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bazı filmlerin uzun olması sıkıntı yaratmıyor.

      Sil
  2. pekiii izlicem tabiii hem de güzelse good :)

    YanıtlaSil
  3. Ben daha izlemedim bu filmi... Oyunculuklar için şahane diye okuyorum hep...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki yaşlı adam...sakin keyifli bir film. Ve ilginç konu itibariyle.

      Sil
  4. iki papa ilgnç filme benziyo,oscarı kesin kazanır..😊

    YanıtlaSil
  5. Filmi merak ettim, izlemek isterim ancak, alt yazılılarda çok zorlanıyorum. Film tanıtımlarınızda bu bilgiyi de eklerseniz çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben alt yazılı filmi tercih ediyorum. Yabancı dilim anlayacak kadar iyi değil ancak Türkçe dublajı sevmiyorum. Çeviriler her zaman iyi olmuyor. Sanatçının kendi mimik ve sesi beni daha cezbediyor.

      Sil
    2. Doğrusu orjinalini izlemek ama takipte zorlanıyorum :((

      Sil
    3. Doğrusunuz bazen zorluyor insanı. Ben alıştım sanırım artık. O çevirilerdeki fenalıklar daha tatsız bırakıyor filmi. Tabiki kalabalıkta seyredilmiyor alt yazı.

      Sil
  6. Ben başladım ya tatil olunca biraz yavaşladım. Bakalım yetiştiği kadar.

    YanıtlaSil
  7. Bu filmi duydum merak ediyorum ben de. Netflixte var mı bakayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardır sanırım. Kesinlikle izle çok güzel.

      Sil

Yorum Gönder