Mandalinalı tava keki


Hep film olmaz yiyip içmek de lazım dimi ama...Malum çocuklar evde. Canları sıkıldıkça gıda lazım. Hoş büyük bu hafta dersaneye başladı ama küçükle yapıyoruz birşeyler.

Nette gelen reklamlarla dikkatimi çeken bir kek bu. Mandalinalı tava keki. Bu ikinci yaptığımız. İlki daha fotoğraf çekme noktasına gelmeden bitivermişti:))

Neyse tarife gelince. Önce 2 kaşık şekeri tavaya koyup karamelize ediyoruz. Bunda biraz az tutmuşuz ilki daha bir karaydı. Şeker eriyince 2 kaşık tarayüğı koyup eritiyoruz. Soyup ikiye böldüğümüz mandalinaları düz yerleri aşağı gelecek biçimde tavaya yerleştiriyoruz. O kısık ateşte biraz pişerken biz kek harcını hazırlıyoruz.

1 çay bardağı şeker ve 2 yumurta iyice çırpılıyor. İçine yarım çay bardağı sıvı yağ (tarifde tereyağıydı ama bize ağır geliyor o kadarı sıvı yağla yaptım ben) 
bir çay bardağından az süt, 1 kabartma tozu, 2 çay bardağı kadar un (un sonuçta sıvı dengesine bakarak ayarlanmalı) Tarifte fındık kırığı da vardı ama bizde yoktu. Ceviz ekledik.
Baktığım yer de burası. 


Sonuç ıslak kek kıvamında yumuşacık, tereyağının hoş aroması, mandalina zaten güzeldir. Keyifli ve lezzetli bir kek. Ki ben kek aramam hiç her iki yapışımda da birer dilim yedim yani.

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık, görüntüsü şahane... Eminim tadı da şahanedir ♥

    YanıtlaSil
  2. Bi ara yapardim limonlu kek, mandalinalı kek iyice sogudum mutfaktan 🙈🙈🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğutmuyorlar Derya:((( ya dışarıdan alacaklar ya ben yapacağım. Hiç güvenim kalmadı hazır gıdalara. Elimden geldiğince yapıyorum o yüzden.

      Sil
  3. kekçiyim yaa ben, börek kurabiyeci diyil. mandalinalı. ay ne hoş fikirmiş. çok çok saool. güzel film izlerken çayla ohhhh :) two popes dün gece izledim. keyifliydi :) bu gece de 1917 izliyore. iyi filmmmiş o da yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1917'yi bizde çektik ama daha izlemedik. Bu ara biraz yavaşladı film izleme olayı. Bakalım ne kadarı bitecek.

      Sil
  4. Yok artık bu kadınlardan korkulur arkadaş " Mandalinalı tava keki"de nedir ama aramızda güzel görünüyor bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim buluşum değil tabiki. Ama mutfağı seven düşünüyor üretiyor. Bize de yapıp denemek kalıyor...

      Sil
  5. Harika gözüküyo bence,afiyet olsun..😊

    YanıtlaSil
  6. Yorum bırakmamışım dün hayret :)) Hemen not aldım tarifi eve gittim. Baktım kızım bitirmiş evdeki mandalinaları :)) Neyse hafta sonu kesin yapılacaklar arasına aldım. Harika görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden afiyet olsun. Ben kek çok aramam ama dediğim gibi bunu sevdim. Evin erkekleri zaten sevdiler. Onlara tatlı olsun da:)))))

      Sil
  7. başta bir fırın makarna sanmam bunu :-))))) eline sağlık ...

    YanıtlaSil
  8. Ben şu aralar portakallı keke sarmış durumdayım. Bir yere giderken hemmmencecik bir portakallı kek yapıveriyorum. Ama mandalinalı tava keki de pek güzel ve leziz görünüyor. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Portalıkeke ben de çok yakıştırırım. Genelde kakaolu kekleri portakallı yapıyorum. O koku nefis oluyor.

      Sil

Yorum Gönder