Lighthouse



Oskar adayları açıklandı. Geçen yıl sevgili Sibel'in başlattığı bir etkinlikle aday filmleri seyredip değerlendirmiştik. Bu aralar nedense Sibel'in adresinde bir sıkıntı var giremiyorum. O etkinliğin keyfini yaşamış biri olarak bu yıl yeniden aday ffilmlere gözatmaya karar verdim.

Joker ve The Irishman filmlerini önceden seyretmiştim. Üçüncü olarak Lighthouse'yi seyrettim. Siyah beyaz oldukça karanlık çekime sahip ama bir o kadar da etkileyici bir film. Deniz fenerlerini severim ben ama buradakinin o kadar da keyif verici olduğu söylenemez.


The Lighthouse, 20. yüzyılın başlarında Maine'de yaşayan, iki deniz feneri bekçisinin hikayesini anlatıyor. Fenerin eski bekçisi Thomas Wake'e yardımcı olması için genç biri gönderilir. Wake, yeni gelene bütün angarya işleri yüklemesine karşın fenere firmesine kesinlikle izin vermez. Çok geçmeden aralarında sürtüşmeler başlar ve fırtınalı bir dönemde ikisi de delirmeye başlar.


Karanlık mekanlar, halüsinasyonlar, kafayı yemiş martılar, şiddet, alabildiğine fırtına ve çıkmanın mümkün olmadığı bir ada. Ve fenere aşık 2 adam. Valla fena durum. Az oyuncu ve tek mekana karşın ben merakla izledim filmi.

Yorumlar

  1. Bu film için karanlık yorumları çoğunlukta ama sanırım iyi kotarılmış. Adayları elimden geldiğince ben de izleyeceğim bu sene yine. Geçen sene çok fire vermiştim. Hadi bakalım deyip bende başladım izlemeye.

    Bu arada Sibel blog yazmayı bıraktı ama buralarda olacağını söyledi. Onun film zevki iyi geliyordu bana. Üzüldüm şahsen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok üzüldüm. Ara ara bakıyordum blog adresine döndü mü diye. instagramı falan var mı belki oralardan palaşımlar yapar.

      Sil
  2. Ben bunu kaçırmışım.. ilk fırsatta internette aratıp izleyeceğim. Teşekkürler.. (Sibel' i merak ettim.. adresi neydi? o kadar zaman oldu ki ortalıkta yok)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarzı sevene güzel film. Sibel blog yazmayı bırakmış malesef. Ben de merak ediyordum epeydir.

      Sil
  3. heey geçen sene sibel yazdıydı evet. ya oskarı bi ben bilmiştim. bu sene bak ebrar bir etkinlik gibi düşünmüş. altın küre ve oskar adaylarını izleyip aday seçelim diye. bir de mel güncesi yazmış. ben de yarın yazcam, altın küre ve oskar için, izlemeye de dün gece başladım, parasite i izledim, çok iyi, bu gece de joker, o da iyi. bunu da izlerim saol. iyi filmler izliyon sen zateeen :) bunu bir mim gibi yaparız. ben de izledikçe etkinlik şeklinde yazıcam. hepsini izleyebilirsek aday filmi seçeriiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parasit'i bulamadım ben. bulunca izleyeceğim mutlaka. Ben tutturamıyorum ama olsun maksat film izlemek zaten. Takipteyim sizi o zaman. Pek sevmediklerimi paylaşmıyorum. Bazn beni yanıltanlar çıkıyor. Sık olmasa da yarım bıraktıklarım oluyor.

      Sil
  4. Gerilim filmi gibi ya yok yok ben almayayim

    YanıtlaSil
  5. https://tamfullhdfilmiizle.com/filmler/gisaengchung-parazit-parasite-izle-ii/

    burdan paraziti keyifle izleyebilirsiiiin :)

    bu akşam ben de altın küre ve oskar için yazıcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bakayım bugün. İki gündür izleyememiştim.

      Sil
  6. Sağol Deep :)) ben de açtım sayende izliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi film yaaa, sevdin mi. ama tabii gerilim olarak iyiiii :)

      Sil
    2. Müthiş bir filmdi 👍

      Sil
  7. Valla filmi öyle anltmışsınız ki bende en sonda söyleğiniz "valla fena durum" gibi algıladım filmi..🙂 Buna benzeyen deniz feneri filmlerine rast gelmiştim ama bu yeni olmalı,tv,de olursa izlerim herhalde..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni bir film. Fena durum derken. Kasvetli bir yerde (deniz bile olsa) kapalı kalmak. O durum fena.

      Sil
  8. Sibel kapatmış herhalde ben de ulaşamadım ☹️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kapatmış. Oytunla hayat yazmış. Üzüldüm severek takip ediyodum bloğunu

      Sil

Yorum Gönder