Jojo Rabbit






Savaş dönemi Almanya'sında tam bir Hitler hayranı Jojo Betzler ve çevresini anlatıyor film. Jojo'nun hayali arkadaşı Hitler. Her daim Hitler'le sohbet halinde. En büyük hayali kendini kanıtlayıp Hitler'in özel koruması olmak. Bu arada  çocukların olduğu bir savaş eğitim kampına katılıyor. Yaralandığı için eğitimlerden uzak kalıyor.


Evde kaldığı zaman içinde annesinin Yahudi bir kıza çatı katında sakladığını farkediyor.  Tam bir Hitler hayranı olan ve Nazi olmak isteyen Jojo için içinden çıkılmaz bir durum. Kızı şikayet ederse annesinin ve kendi başı da belaya girer. Etmezse durum ilkelerine aykırı.


Nazi Almanyası'nı anlatan filmlerden çok çok farklı. Bir kere The Beatles  grubunun müziği ile başlıyor film. Komedi-dram karışımı bir atmosferde ilerliyor. Nazi olmaya çalışan küçücük bir çocuğun iç hesaplaşması, şiddetin kötülüğünü farketmesi...

Jojo rolünü oynayan Roman Griffin Davis harikaydı. Ama biz Yorki karakterine hayat veren Archie Yates'e de bayıldık. Sevimli olduğu kadar oyuna hakkını da vermiş.

Yorumlar

  1. bayıldım bu filme bana kalsa oskarı hemen veririm bunaa. bu yönetmenin aylak vampirler filmini de izleee :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder