Biz de Araplara söz verilen bir kanalın kurbanıymışız...


Bugün okudum haberi. Bölgeye, Suudi Albassam Group “Yeni Çeşme” isimli bir şehir kuruyormuş. Benim keyifle ışıksız bir ortamda yıldızları seyrettiğim ova, tam bir bina ve taş yığınına dönecekmiş.

Haber burada 

Golf sahası iddiası doğru habere göre. Bizim tarlada en büyük sıkıntısız su. Ovada tarım yapan az sayıda kişinin de. Golf sahalarının inanılmaz su tükettiği düşünülünce nasıl yapacaklar çok merak ettim. Bakir, temiz bir alanı bu hale getirmek. AVM ne ya. Suyu o kadar temiz ki buraların. Evet koylardan birinde bir balık çiftliği var ama diğerleri gayet güzel. Dünyanın sayılı sörf alanlarından biri de bu projeyle yok edilecek ayrıca. Nasıl bir aymazlıktır bu!?!

Yorumlar

  1. Orhan Bursalı,"Yeni bir kutuplaşma büyüyor: Fakir - Zengin" yazısında "Trakya’da emlakçılık yapan anlatıyor DW’ye: 5 yıl önce metrekaresi 80 TL olan arsa bugün 800- 1000 TL’ye el değiştiriyor. Yakında 600 dolara varır..." diye yazmış..(orhanbursali.blogspot.com) da yazıyor.. Bir de şöyle bir haber var.. "' Ensar Vakfı'nın Urla ve Çeşme'deki arazilere ilgisi neden? '" Bunu Google'da aratın çıkıyor.. Yani düzen,rant düzeni başka bişi değil..Bugün sizden 10 kuruşa alırlarsa, yarın bunu 10 liraya satarlar..Yazık,ülkemizin geldiği nokta bu işte maalesef..Çok geçmiş olsun,umarız hukuk yöre sakinlerinin tarafında yer alır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten öyle tahmin ediyoruz. Sonuçta halkın yararına olsa siz satın derlerdi bize. Teşekkür ederim bilgiler için bakacağım hemen.

      Sil
  2. İptal davası açılabiliyormuş 60 gün içinde. Sağlam bir avukat bulup, ayrıca sivil örgütlerle yakın temasta olmakta fayda var.. Çok üzüldüm ya.. bu aymazlıklar daha ne kadar sürecek Allahım yaa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tarlanın olduğu köy muhtarı ile iletişim hayindeyiz. Dava düşünülüyor zaten birlikte olsun diye toplantı düzenlenecek. Konu bizim açımızdan o kadar yeni ki.

      Sil
  3. ay yazıklar olsun bunlara yaa:(

    YanıtlaSil
  4. Yazıklar olsun her gün yeni bir iğrençlik duyuyoruz 😠

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorsun hep muhalifim bu tür kararlara bu kez bizi buldu. Bakalım araştırıyoruz hala

      Sil
  5. Çok üzülüyorum açacaklar bu kanalı diye :((

    YanıtlaSil
  6. eh işte paranın gücü napcaan.

    YanıtlaSil
  7. Para ve hukuk ellerinde olunca....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder