Kıraç Dağlar Kar Tuttu


Okuma Şenliği ve yeni tanışılan yazarlardan biri daha. Kıraç Dağlar Kar Tuttu Suzan Samancı'nın bir kitabı. İçinde kısa kısa 18 hikaye var. Yazarın doğup, büyüdüğü coğrafyayı anlatıyor hikayeler.

Yokluk, baskınlar, savaş, çatışmalar, umutsuzluk, acı, ölüm, kayboluşlar....Kitap ağır ve acı. 100 sayfalık kitap 2 gün elimde kaldı. Okuyorsun, öğreniyorsun ama bir  taraftan da ağırlaşıyor yüreği insanın.

Aynı ülkenin sınırları içinde, aynı güneşin-yıldızın altında iki farklı dünya;

"Nedense orada güneş daha özgür ışıyor gibiydi. Akdeniz gecelerinde ölüm yoktu!"

Hem bu ülkenin hepsi bizim deyip hem orada yaşananları doğru bulan insanlar var malesef. Kimse bu denli acıyı haketmez. Önyargısız okumalı, araştırmalıyız diye düşünüyorum. 

"Muhbirleştirilen yoksul çocuklar pusuda. Akşamın telaşında küfürler patladı. İçimde dönen uyumsuzlukla yürümeye başladım"

“...Öğleden sonra kent susuyordu. Darağacında sallanan bir insan gibi kıpırtısız, ürkütücü. Yakıcı güneşin altında surların serin mırıltısı duyulur gibiydi. İkilem arasında kalan donuk yüreğim usulca çarpmaya başlıyor. Bir süredir ölümsü bir dinginlik içinde olan içsesim dallanıp budaklanıyor: Sevdaların, hüzünlerin, pişmanlıkların bahçesinde dolanıp durdum. Geçmişin izlerinden yeniden yürüdüm..."

Yorumlar

  1. Bu kitabı da kütüphaneden mi almıştınız?eğer öyleyse farklı fikirlere ait kitapların hala kütüphanelerde olması umut verici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kütüphaneden aldım. 9 eylül üniversitesinin kütüphanesinden.

      Sil
  2. hımmmm merak ettiğim yazardıııı iyimiş saol :)

    YanıtlaSil
  3. Hep yaşadığımız küçük alanı biliyoruz, neler neler oluyor ülkede.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder