Kahire Zamanı



Lise dönemimde olmayı planladığım meslek kesinlikle arkeologluk idi. Ve illa ki göreceğim ülke Mısır. 45 yaşıma geldim ne arkeolog oldum ne de Mısır'ı görebildim. Olsun hala bu ülkeye gitme şansım var. Ve Mısır'da geçen bir aşk filmi tabiki ilgimi çekti.

Kahire Zamanı filminde, Kanada’daki bir dergide editör olarak çalışan Juliette Grant, Birleşmiş Milletler görevlisi olarak Gazze’de çalışan eşiyle tatil yapmak üzere Kahire’ye gitmeye karar verir. Gegecikince arkadaşı Tarık'dan eşi ile ilgilenmesini ister. Eh aşk da bu nokta da başlıyor. Tarık ve Juliette, Kahire'de yaptıkları gezintilerde birbirlerine yakınlaşırlar.




Filmi nette ne seyretsem diye bakınırken denk gelmiştim. Ve aşk filmlerine çok meraklı olmasam da Mısır olayı, çöl, piramitler beni çekti. Sonradan nette baktım da genelde vasat olarak nitelendirilmiş film. Ama ben sevdim. Ve Jean Reno'dan sonraki ikinci aşık olduğum sanatçı Alexander Siddig oldu diyebilirim.


Aslında öyle çok ağdalı bir aşk söz konusu değil. Sonuçta evli bir kadın ve koca kişisinin arkadaşı söz konusu. Biraz durağan bir film hatta. Ama içinizde tatlı, keyifli bir his bırakan bir seyirlik bence.


Yorumlar

  1. Ben de haftaya 45 okuyorum ve arkeoloji okusam mi.diyorum :)... Ama romantik bir film aklımda olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkeoloji keyifli bir alan. Okumamış olsam da mümkün olduğunca antik kentleri dolaşıp bilgilenmeye çalışıyorum.

      Sil
  2. Bazen bazı filmleri sırf o ülkeyi yada ili sevdiğim için bile izleyip sevebilirim. Merak ettiğim bir yer yada çok hoşlandığım görüntüler var diye seyrederim. Belki sizin için de öyle olmuş olabilir diye düşündüm :) Keyifli seyirler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Bir de sanatçısı için izlediklerim olur tabiki.

      Sil
  3. Sakin filmler bazen ruha iyi geliyor... Not ettim ben de, belki bir gün ihtiyacım olur bu sakinliğe ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle iyi geliyor insana. Hep hareket, aksiyon, dram bazen ağırlaştırıyor ruhumu.

      Sil
  4. Mısır'ı gördüm ama bir hatta bir kaç defa daha görmeyi isterdim.. arkeoloji de okumak için değil ama genel olarak ilgimi çeker ..

    YanıtlaSil
  5. Konusu güzel, aşk filmlerini genelde Ortadoğu ülkelerinde çekerek gizem katmaya çalışıyorlar. Tanıtım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Ben de arkeoloji ve sanat tarihine çok ilgi duyardim. Filmi görürsem izleyeyim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinde çok da arkeoljik bilgi yok ama o ortam işte...

      Sil

Yorum Gönder