Evet hırsızlık olayını mahkeme aşamasına kadar rafa kaldırıp normale dönelim artık. Hayat beklemiyor. İşler çok...
Geçen hafta annem eriştemi yapıverdi. O kadar şey yapıyorum ya yufka açma bana o kadar uzak ki. Hatta geçenlerde haşhaşlı birşeyler yapayım diye yufka açmayı denedim benim ufaklık beyenmedi. Onun yaptığı daha güzelmiş.
Neyse annem sağolsun bu yıl da eriştemi halletti. O açtı ben kestim. Sonradan annemin eriştesini de yaptık.
Tarif derseniz; Yumurta sayısı önemli. Ben 20 yumurtadan yaptım. Yumurtaları bir kaba kırıyoruz. Aynı oranda su ekliyoruz. Un, tuz ve iyice yoğuruyoruz. Biraz sert bir hamur. Dinlenince iyice oturuyor kıvamı. Bu miktardan 4 kilo erişte oldu.
Her yaz köyde toplaşıp kışa hazırlık için yaparız biz de. İnce ince kesmede iyiyimdir :) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Çok ince kesmediğim için annemden arada uyarı aldığım doğrudur.)))
SilEşim görmesin, bayılıyor o da bu işlere. Yeni tarhana yaptı, kilolarca. Beli ağrır, ayağı ağrır ama bırakmaz bu işleri. Ben geniş kesimli taze makarnayı daha çok severim, İtalyan usulü. Elinize sağlık, afiyetle:)
YanıtlaSilTeşekkürler. Kışın rahat oluyor bu hazırlıklar. Taze sebzelerle yapıyoruz sonuçta. Bizde tencere yemeği önemlidir. Çocuklar, hiç hazır gıdaya alışmadılar. (tabiki okulda oluyor arada) Elimden geldiğince hazırlıyorum ben de...
Siloh baya yapmışsınız elinize sağlık...
YanıtlaSilSağolun. Anca yetiyor. Çocuklar çok seviyorlar erişteyi. Alıştılar makarnayı istemez oldular.
Silafiyetle yersiniz inşallah canım
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
SilEllerine sağlık anneciğinin. Bizde de annem yapar eriştelerimizi.
YanıtlaSilAnneler sağolsun, hep olsunlar:)))
Silooooo geçenlerde de pekmez filan oh valla çiftlik hayatı gibi oldunuz yaa :)
YanıtlaSilPaylaştıklarım en kalbur üstü olanlar. Değilse yap yap bitmiyor bizim kış gıdaları. Valla tükeniyor da. Benim gibi mutfak işlerinden hazetmeyen birineacı bir tecrübe...
SilOh nefis, afiyet olsun 😄
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)))
Sil