Salda Gölü


Salda Gölü bizim haziran ayında yaptığımız tatilin sondurağı idi. Aslında buradan sonra Pamukkale'ye de gidecektim ama biz Salda'da iken öyle bir fırtına çıktı ki gözümüz korktu. Nitekim Denizli'ye vardığımızda kentin üstü kapkaraydı.

Malum son zamanlarda Salda üzerinde de kara bulutlar dolaşıyor. Yapacaktık yaptıkdık derken Salda'da millet bahçesi için ihale yapıldı bile. Bozmayacağız deseler de bugüne kadar yaptıkları yapacaklarının kanıtı sonuçta. Onca yer yandı ağaçlandırılmak yerine otellere teslim edildi.  Biz geçen hafta yaptığımız gezide çadır kuracak yer bulamadık resmen. Hatta bazen bir ağaç gölgesine oturalım dinlenelim dedik ne mümkün. İnanın o kadara z yerde ağaç kalmış ki.


Böyle bir güzelliği gördük diye sevinen kesimdeyiz malesef. Aynı zamanda birkaç yıl sonra gezmek isteyenler göremeyecek diye üzelen kesim. 

Salda Gölü'nün çevresi 43.7 km imiş. Çok rahat tamamı dolaşılabilir aslında. dediğim gibi malesef biz oraya vardıktan kısa süre sonra hava bozdu ve bir kısmını görebildik. Asıl maldivler denen kısmı görememişiz mesela. Yine de şu fotoğraflar bile güzelliği anlatıyor.


Alanda zaten insanların piknik yapıp yüzebildikleri bir kısım var. Oldukça da büyük. Duş, tuvalet vs. var o kısımda. Hatta bir başka kısım da daha giriliyor suya. İki ayrı yerdende ayrıca para alıyorlar. Ve tahmin edebileceğiniz gibi inanılmaz kalabalıktı yüzülen yerler. Diğer yerlere girilemiyor deniyor ama biz arabayla biraz turladık başka yerlerde de sıkça piknikçiler gördük. 


Fırtına öncesi bulutlar bana güzel kareler sağladı. Keşke az daha müsade etseydi. İnanılmaz yansımalar çekmek işten bile değildi burada. Bu ilk çektiğim kare mesela. Aradan 10 dakika geçtiğinde bulutlar hızla karardı, ikinci yüzülen yeri bulduğumuzda yağmur başlamıştı ve insanlar kaçıyordu sahilden.

Yorumlar

  1. keşke sahip olduğumuz hazineleri koruyabilsek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef son dönemde çevre anlamında çok kayıplar var.

      Sil
  2. Umarım doğal dokusu bozulmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amaçlarını gerçekleştirirlerse kesin bozulur. Yapılanlar ortada malesef...

      Sil
  3. çok güzel bir yer umarım bu inattan vazgeçilir ve bozulmadan korunur burası..

    YanıtlaSil
  4. Değer sonradan anlaşılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları yapanlar sonradan da anlamaz sanırım.

      Sil
  5. Doğal haliyle son görenlerden biri olmazsınız umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım. Ama bir kez daha gitmeyi planlıyorum bozulmadan. Pek güvenim yok yani...

      Sil
  6. Son zamanlarda çıkan haberler üzüyor beni.. Hele bir bu fotoğrafları gördüm ki... Nasıl tertemiz.. Doğayı nasıl da harcıyor insanoğlu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi bile kirli aslında. Özellikle girilen yerler. Bir de daha kıyıda köşede mangal yapanlar varmış. Yolu kötü yerler var mesela. Biz hatayla girdik öyle bir yere. Araba yüksek olduğu halde zorlandık. Oralarda piknikçiler vardı

      Sil
  7. Geçen srse Kaş'tan dönerken ugradik biz de. Maalesef tuvalet vs. Son derece yetersizdi, sular akmıyordu. O sıcakta çocukla golden tuvalete yürümek resmen iskenceydi. Salda dünyanın en temiz yerlerinden biri. Ama bu hükümet zamanında şunu öğrendim. Baştaki çıkıp bilmem nereye asla dokunmayacağız, şunu şunu kesinlikle yapmayacağız diye ne zaman açıklama yapsa, biliyorum ki oranın işi biteli çok olmuş. İstisnasız bu hep böyle oldu. Kuruttuklari golleri eski haline dondureceklerine eldekileri yemek bunların mottosu. Tarimdan hayvancılığa doğal guzelliklerden devletin kasasına kadar bu konuda da istisnaları yok maalesef. Saldayi mahvetsinler sonra sıra zeytinliklere gelecek, dağ taş maden alanı olacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de girdik su nasıl diye piknik alanına. Su, duş, tuvaletlerde sıkıntı yoktu. Yine de kalabalık pisliği de beraberinde getiriyor. İnsanımızda çöpünü toplama huyu yok malesef. Dediğin gibi bu hükümet zamanındaki kadar kötü olmamıştı çevre. Hep yangın,, bozgun. Kaz dağlarının fotoğraflarına bakıyorum da içim acıyor.

      Sil
  8. ay yaa hiç görmedim, başına bişi gelmeden bi gideyim göreyim barik saool :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsatın olursa tez zamanda gör. Biz yapamadık hava şartlarından çevresinin tamamını da dolaşın. Çok güzel yerler varmış.

      Sil
  9. Umarım doğal güzelliği korunur saldanın, bozulmasını istemem...

    YanıtlaSil
  10. Çok üzüldüm son zamanlarda okuduklarima. Inanamiyor insan bu duyarsizliga ☹️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çevre katliamlarını seriye bağlamış gibiler. Her gün yeni bir haber malesef...

      Sil
  11. Umarım korunur diyeceğim de ümitli değilim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Ne olacak bu ülkenin güzellikleri bilemiyorum.

      Sil

Yorum Gönder