It-O


Gerilim-korku filmleri benim en sevdiğim türdü eskiden. Star tv'nin açılıp da her cuma yayınladığı korku kuşağını hiç kaçırmazdım. Büyük keyifti onları izlemek. Genelde ev halkı uyumuş olurdu, ben kendime koca bir sandviç hazırlardım (ki ergenlikte iyi kiloya öndü onlar tabiki) Yıllar içinde azaldı. Kaliteli bir gerilim bulursam yine keyifle izliyorum tabiki. Film beni hop oturup hop kaldırmalı ama gereksiz kan göleri değil sevdiğim.


Ne zamandır listelerde gördüğüm ama bir türlü denk gelmeyen It filmini izledim en son. Oldukça yüksek bir puana sahip ve iyi deniyordu. Baştan diyeyim benim beklentilerimi karşılamadı. Hatta sık sık durdurup başka şeylerle ilgilendim bile.


Küçük bir kasabada bir çocuk kaybolur. Filmin devamında öğreniyoruz ki bu ilk değil. Akranları tarafından dışlanan, hor görülen 7 çocuk var bir de. Bunlardan biri kaybolan çocuğun abisi. Kardeşinin öldüğüne inanmıyor ve arkadaşlarının yardımıyla onu bulmak istiyor. Çocukların zaman zaman korktukları nesneleri de bir biçimde görmeleri de bu işe atılmalarına neden oluyor.


Devam filmi de çekilen O'daki çocuk oyuncuların performansı bence çok iyiydi. Çocukların bu tarz filmlerde sahneleri nasıl çektiklerini bilemiyorum. Sonuçta ka var, korku var, kötü karakterler var. Psikolojik destek mi alıyorlar? yoksa photoshopla mı birleştiriliyor bu kanlar falan?
Sonuçta o gerilim havasını gayet iyi vermişler bence.

Yorumlar

  1. Önce kitabını okuyup, sonra filmini izlemiştim. Kitabı gerçekten harikaydı. Film de en az onun kadar güzeldi. Paylaşım için teşekkürler :) Ben de blogumda It ile ilgili bir yazı paylaşmıştım. Okumak isterseniz; https://akkurttaha.blogspot.com/2019/07/pennywise-ucmak-ister-misin.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabını okumadım ben. Aslında önce kitap okunsa daha iyi oluyor.

      Sil
  2. çok korktum bu filmde yaa şu penny den amaniiin :)

    YanıtlaSil
  3. Ben sevmiştim. Hatta yeni Pennywise'ı da başarılı buldum.
    Bizim çocukluğumuzun filmlerinden tabii. İster istemez bir duygu bağımız oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çocukken izlediklerimizin yeri başka. Beğenilerim değişiyor sanırım. Sevmemek değil de yeterince korkutucu gelmedi bana.

      Sil
  4. Bilmem ki neden palyoçaları saymeyen çok insan var. Ben üzülürüm onlara daha çok. Anlamsız gelir hatta yaptıkları iş. Yazarın okuduğum kitaplarını ise sevdim.

    YanıtlaSil
  5. Filmde gerilim korku kesinlikle uzak durduklarımdan 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok severdim hele çocukken. Her korkar hem seyrederdim. Seyredip divan altını falan kontrol ederdim hatta:)))

      Sil
  6. Çocuklar çekimler sırasında etkilenmiyorsa helal olsun valla.. Ben izlerken yerimden sıçrarım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kez seyrederken o aklıma geldi. Nasıl bir çekim tekniği uyguluyorlar? Çocuklar nasıl koruyorlar?

      Sil

Yorum Gönder