Jurrassıc Park serisi ve yeni versiyonu


Jurassic Park filmini bilmeyen yoktur sanırım. 1993 yapımı fantastik bir dinazor filmi. Sanayici Joh Hammond ve biyomühendislik şirketi InGen, Kosta Rika açıklarında tropikal bir ada olan İsla Nublarda Jurrasic Park olarak adlandırılan bir tema park oluşturmuştur ve bu parkta dinozor klonlamaktadırlar. Her ne kadar her şey mükemmel gitse de para hırsı aksaklıklara neden olur ve bizim sevimli t-reximiz kafesinden kaçar. Çok sevilen filmin 2 devam filmi daha çekilmişti.


Film tatil başında televizyonda gösterilince Deniz'in ilgisini çekti. Haliyle bizim çok eskiden seyrettiğimiz filmi çocuklar için bulmak aklımıza gelmemiş. Devam filmlerini de istedi izledik.

İş bununla bitmedi netten baktık ki Jurassic World olarak filmin çok yeni iki versiyonu daha vizyona girmiş. İlk 3 filmi Steven Spielberg çekmesine karşın son ikisinde yönetmen değişmiş. Colin Trevorrow tarafından2015 ve 2018 yapımı 2 film çekilmiş. 


Araya 20 yıllık bir süre konularak park yeniden açılıyor. Tabiki daha teknolojik bir park söz konusu.

Serinin son filminde ise iş hayvan hakları boyutuna taşınmış azıcık. Yanardağın aktif hale geldiği adadaki dinazorlara ne olacak? 



Açıkcası ben ilk 3 filmi hep sevimli bulmuşumdur. Şiddet orası (her ne kadar insanları yutsalar da) öyle insanı irkilten rahatsız eden tarzda değil. Ama son ikisinde şiddet biraz daha vurgulanmış. Teknolojinin de desteği ile daha bir ortalık kana bulanmış sanki. Daha da gelişmiş özelliklere sahip yeni bir dinazor türü sadece insanları değil kendi türdeşlerini de öldürmeye başlıyor. Ben son iki filmi pek sevemedim yani.

Yorumlar

  1. ben de sevmiyorum göstere göstere şiddet olan filmleri bir de çocuk üzerinden yapılan dramları rahatsız edici geliyorlar bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle kesinlikle. Ama günümüz çocukları bu şiddetten rahatsız olmuyorlr

      Sil
  2. son filmin sonunu sevmedim ben hayvan hakları konusuna girilmiş evet ama o kadar vahşi dinazoru dünyaya salmak doğru değildi kesinlikle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle sana katılıyorum. Saçmalamışlar o noktada. Zaten 6 da çekilecek gibi. Yani saldılar dinazorları...

      Sil
  3. Biz de izledik TV den.. Ben çocuklardan daha çok keyif aldım diyebilirim..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni versiyonları tvde gösterildi mi bilmiyorum. Ben denk gelmedim. Ama eskilerini ben de sevmiştim

      Sil
  4. 3 tanesini izledik gercekten severek yenisi de mi var. Bak nostalji serime alabilirim ilerde bunlari 😁

    YanıtlaSil
  5. Evet çekmşler 2 tane daha. Hatta 6.sı için yol da yapmışlar

    YanıtlaSil
  6. Çok severim dinazorlu, köpek balıklı filmleri benimkilerde çok seviyor. Bundan haberim yok ama ilk fırsatta izleyip bi de ben bakayım beğenecekmiyim. Teşekkürler haberdar olmuş oldum sayenizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşırken çok biline bir filmi mi paylaşıyorum tereddütü yaşamıştım ama benim gibibilmeyen çokmuş. Sevindim bu anlamda...

      Sil
  7. Parkı bitti world'ü çıktı. İlk filmi ben de seyrettim ama sonrakileri izlemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olmuş:))) tatil olunca film seçimi Deniz'e bırakıldı. Ada bu aralar takılmıyor bize.

      Sil
  8. Konuyla çok alakasız olacak ama sitemde tek soruluk bir anket paylaştım ana sayfada sağ tarafta hemen. Fikirlerinize önem veriyorum lütfen cevaplar mısınız? Siteme profil resmime tıklayıp ulaşabilirsiniz şimdiden teşekkür ederim ^_^

    YanıtlaSil
  9. bence de eski serileri biraz daha doğal ve şiddeti daha azdı,hatta yok denecek kadardı..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevimliydi hatta. Ama zamana uym mu bilemedim sonuncular da sevilmiş.

      Sil
  10. son filmleri izledim ve bende sevemedim.diğerlerinde daha bir macera yönü vardı ve ailece izlenecek keyif verecek tarzdaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Ama benim küçük sevdi. Şimdi şiddet daha bir doğallaştı

      Sil
  11. Önceden daha çok seviyordum bu tarz filmleri. Şimdi nedense ilgimi pek çekmiyor. Tutkunları için güzel bir paylaşım mutlaka. Emeğine sağlık Lerzan cığım.

    YanıtlaSil
  12. Jurassic parkın ilkini seyrettim ama sonraki versiyonların hangisini izlediğimi hatırlamıyorum. İlgimi kaybetmişim.
    Filmlerden sonra işin ticari boyutu tema parklara kadar gitti. Bizim evin yakınındaki alışveriş merkezinin ortasına minik bir park yapmışlardı hareket eden bir sürü dinozorumuz vardı :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder