Blackkklasman-Karanlıkla Karşı Karşıya


Oscar adayı filmleri iszliyoruz birlikte malum. Bu aralar o yüzden biraz fazlaca film paylaşımı var. Merak edenler varsa etkinliği Sibel düzenledi.

Blackkklasman izlediğim 5. film oldu. Ron Stallworth, Colorado'nun ilk Afro-Amerikan polisi olur. İlk başlarda pasif bir görev verilmesine karşın azmi ile dedektifliğe geçer siyah hareketin öncülerinden kara panterleri izlemekle görevlendirilir. Bir gazetede gördüğü ilanla ise beyaz ırkın üstünlüğünü savunan Ku Klux Klan örgütünü araştırmaya başlar. Genç polis örgütün içine başarıyla sızar ama siyah olduğu için yerine ortağı geçer.



Bu arada ortak Zimmerman da bir Yahudi. Filmin yönetmeni, Donald Trump'a ve politikalarına karşı olan Spike Lee. Lee filmde, Charlottesville katliamının arşiv görüntülerini de kullanmış. Yönetmen Lee filmin basın toplantısında "Adını ağzıma bile almak istemiyorum. Bu adamın nükleer bir savaşın kodlarına sahip olduğunu ve bir atom bombası yollamak için sadece bir düğmeye basmasının yettiğini düşündükçe, sırtımda soğuk terler birikiyor”demiş mesela.


Benim görüşüme gelince; konu biraz dağınık geldi bana. Yani ne anlatıldığını bilmeyen birinin anlaması açısından zor gibi. Ki ben filmi biraz izledikten sonra durdurup bir ön okuma yaptım diyebilirim. Konu aslında gerçek bir hikaye.
Hem kara panterler hem de KKK aynı anda yer alıyor filmde. dediğim gibi konuyu biraz da olsa bilmek gerek. Değilse zor bir film. Ama azıcık öğrenince seveceksiniz.

Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Kötü değil ama bilgi gerekli gibi geldi bana. Tabiki film zevk işi

      Sil
  2. Konu dağınık diyince çekimser olarak baktım filme güzelse Bi bakar geçerim :) teşekkür ederim tavsiyeniz için... Selam ve Dua ile ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film biraz zevk işi. Benim çok sevemediğimi bir başkası keyifle izleyebilir

      Sil
  3. Ben bu ara uzak kaldim film ve dizilerden 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu etkinlikle hızlı giriş yaptım. Kışın biraz uzaklaşmıştım aslında. Bizim ev sobalı zor oluyor başka odada seyretmek

      Sil
  4. Amerikan yapımı suç filmi,izlemeye değer..🙂 Trump'u kimse sevmiyo,siyahlar ise hiç sevmemiş anlaşılan..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demekki Amerikan yapımlarını seviyorsunuz. Bizim evin erkekleri de genelde bu tarzı sever. Pek uyuşmayız onlarla

      Sil
  5. Gerçek bir hikaye olduğunu öğrenmek çok şaşırtmıştı beni.
    Spike Lee zaten muhalif yönüyle bilinir. Trump'ı topa koyması da tam ondan beklenecek bir hareket olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben film seyrederdim ama yönetmen, oyuncu nasıldırlar görüşleri nedir o kadar da dikkat ettmemiştim. Bu etkinlikler biraz daha farkındalık yarattı bende.

      Sil

Yorum Gönder