Kermes için cup kekler


Okular açıldğından beri mutfak ve hamurişi olayı düzenli hale geldi. Her hafta kek, poğoça, börek vs. düzenli olarak yapılıyor. Çocuklara atıştırmalık ya da okul için öğle yemeği niyetine iyi oluyor. Ada bu yıl düzenli olarak yemekhaneden yemek istemedi ara ara arkadaşları ile kantine takılıyorlarmış. Sordum, başka arkadaşları da getiriyor deyince haftada bir gün bene vden kendi yaptıklarımdan veriyorum mesela...

Neyse bugünkü konumuz cup kekler ama. İlk kez yaptım. Yani bildiğimiz mufin diye düşünüyordum da biraz daha çetrefilliymiş kreması.
 

Kek kısmı için 4 yumurta, 1 su bardağı süt, kabartma tozu, 1 su bardağı şeker, 1 paket kakao (50 grlıktı), yarım su bardağı sıvı yağ, aldığı kadar un. Karıştırp minik kalıplara boşluk kalacak biçimde döktüm. Kalıpta pişirdiğimiz keke göre daha hızlı pişiyor bu arada.

 Kreması için; 200gr'lık labne, 3 kaşık tereyağı, 1 su bardağı süt kreması (ben evde kendi aldığımız süttün çıkanları kullandım. Hazır paket değil),  1 paket kakao, 80 gramlık bitter çikolata, 2 paket krem şanti, yarım su bardağından fazla süt.
Krem şantiyi sütle çırptım önce. Isıttığım krema içinde erittiğim çikolata, tereyağı, kakao, labneyi ekledim. Elle iyice çırptım. Epey bir çırptım ama. Neden elle çırptım orası meçhul. Akşam akşam devrelerim mi yanmıştı bilmem:)))

Tariflerde önce kremayı hazırlamışlar ki dinlensin diye. Ben keki akşamdan yapıp süslemeyi sabah yaptığım için öyle bir atraksiyona girmedim. Sabaha kadar dolapta iyice katılaşmıştı. Sıkma torbası ile rahatça şekle girdi. Neyse hızla tüketilenlerden biri oldu....



Yorumlar

  1. eline sağlık çocuklara da afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. ben sevmem ama çocuklar bayılıyor bunlara eline sağlık :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevmem. Hiç yemedim de zaten. Ama dediğin gibi çocuklar bayılıyor bunlara...

      Sil
  3. ben de hiç tatmadım eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Görünüm harika..tadı nasıl kim bilir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemedim ki hiç bimiyorum. 27 tane olmuştu. İkisini çocuklara ayırdım gerisini okula götürdüm.

      Sil
  5. Cok seker görünüyorlar 😊

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyor, ellerine sağlık. En kısa sürede deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  7. Labne kremalı nefis görünüyorlar. Elinize saglik.

    YanıtlaSil
  8. ben de geçen okulun kahvaltı etkinliğind eyapmıştım cupcakelerin benzerlerini.. Çocuklar bayıldı. Bu gibi etkinliklerde cupcakeler çok seviliyor.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder