Germiyan Köyü


Geçen haftaki gezi rotamız Çeşme tarafında 2 köy oldu. Birincisi Germiyan Köyü. Daha önce resimlerini görmüştüm ama gitmemiştik hiç. Aslında sık sık Urla'dayız. Oraya o kadar da yakınmış ki...

Köy, Çeşme’de bulunan tek Türkmen Köyü imiş. Aynı zamanda Türkiye’de Slow Food (Yavaş Gıda) hareketine katılan ilk köy. Köyün sokaklarında pek çok evin önünde; tarhana, zeytunyağı, reçeller, badem, nohut gibi gıda satışı görmek mümkün. Aynı zamanda çoğu teras da kafe haline gelmiş.


 Köyün sokakları rengarenk. Sadece duvar resimleri ile değil canlı çiçeklerlede bezeli. Evler hep beyaz. İnsanlar sizinle sohbet ediyor. Ben bile fotoğraf çektirdim buralarda o derece güzel yani..



Mutlaka denk gelmişsinizdir. Köy aıdını en çok duvarlara resimleri yapan Nuran Erden ile duyurdu aslında. Burası da Nuran hanımın evi. Malesef o gün evde değildi tanışamadık. Çeşme'de pazara gitmiş.


Yine bir başka güzellik. Dilek hanım ve ailesi bu evde yaşıyorlar. Otantik ev olarak aratırsanız googlada çok sayıda bilgi de geliyor zaten. Terası aynı zamanda kafe. Evin içini gezmemize izin verdiler. Ailelerinden kalan değerli eşyalarla dolu. O kadar güzeldi ki. Aşağıdaki odaya bakar mısınız. Ne kadar da güzel.


Evin dıştan görünüşü de böyle. (Bulutları ben ekledim. Malesef hava yağmurlu ve bembeyaz bir gökyüzü vardı)

Bir teyze balık pişiriyordu, kapısı açıktı. Kapı önü kedi doluydu.

Yorumlar

  1. Ne güzelmiş, bayılırım köy gezmeye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evek keyifli oluyor köy gezmeleri. Hoş biz çok yapmıyoruz. Eskiden çocuklar sevmezdi ama artık daha uyumlular bu tür gezmelerde.

      Sil
  2. Tarihi evlerin sadeliğini ve yapısını koruması ne güzel..🙂Köyler gayet iyi durumda,renklerle süslenince tam turistlik köyler haline gelmişler..✔ Bu gençlerde köyün mankenleri galiba,kedicik de öyle..😀 Fotograflar harika olmuş,emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençler benim oğullarım. Ara ara bana mankenlik yapmayı kabul ediyorlar. Kediler süperdi ama tam istediğim kareyi yakalayamadım. Yerlerde sürünsem de kediler poz vermemekte inat etti. Teşekkür ederim bu arada.

      Sil
  3. çok güzel olmuş bulutlar evler de güzel köy de bu arada,
    bloğumda bir çekiliş başlattım katılırsan ve sayfanda paylaşırsan aşırı mutlu olurum :) kendine iyi bak..

    YanıtlaSil
  4. Bu köye bir türlü gidemedim... Olmadı denk gelmedi işte...
    Makinenin önüne nihayet geçtin Saadet :))) Fotoğrafını ilk gördüğümde bu geçti içimden :)))

    Öpüyorum seni ♥

    YanıtlaSil
  5. Aslında arada çekiliyorum ama denk gelmedi demek ki sana. Çok ender işte. Birde çekilmeye çekilmeye tuhaf geliyor kamera önü.

    YanıtlaSil
  6. Cok güzel bir yermis 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder