Elma reçeli


Benim gibi 3 tane tatlı canavarı olan bir evde yaşıyorsanız her meyveye reçel gözüyle bakarsınız. Tatil dönemi sabah reçeli, öğle araöğünü ve akşam yemeği sonrası tatlısı olmak üzere sürekli tatlı tüketesi var benimkilerin.

Bu yıl geçen yıllara göre reçel çeşitliliği az oldu. Mesela mürdüm eriğinden yapamadım. Pazara çok az geldi nedense. Şeftali zamanı da başka işler vardı. Geçen hafta oldukça uygun fiyat elma bulunca epey aldım. Amacım sirke yapmaktı. Baktım çok hala kalanıyla da reçel yapayım dedim.


 Tamamen doğaçlama; önce elmaları yıkadım, kabuklarını soydum (o kabuklar da ayrı kavanozda sirke oluyorlar) akşamdan üzerine şeker koyup bıraktım. Sabah içine bir de dal tarçın ekledim. Kendi suyunda pişti. Evdekiler sevdiler. Hoş bir aroması olmuş reçelin. Belli bir kiloda almadığım için miktar veremiyorum.
 

Yorumlar