Arrythmia






 Çok gerçekçi çok hayatın içinden bir film Arrythmia. Kuralları boşverip kendini hastalarına adamış bir ambulans hekimi Oleg ile, kocasının kendisi ile ilgilenmediğini düşünen bir acil hekiminin hayatı.

Film bize Rusya'daki sağlık hizmetlerini, çalışanların hiç bir hakkı olmadığını açıkcası berbat şartlarda çalıştıklarını gösteriyor. durum cidden filmdeki gibiyse fena. Bizim berbat dediğimiz Türk sağlık sistemi bile daha iyi sanki. En azından çalışanlr açısından...

Rus sağlık sistemi arka fonu eşliğinde 2 acil doktorunun inişli çıkışlı ilişkisi anlatılıyor aslında. Esas oğlan Aleksandr Yatsenko, müthiş oynamış bence.  Hoş kadın karakter de çok iyiydi.




Seyrettikten sonra netten bakayım dedim film hakkında ne bol görsel ne de bilgi var. Ama IMDb puanı 7.6 idi. Epey iyi yani. Anladığım kadarıyla düşük bütçeli bir film. Aslında seyrederken de anlıyorsunuz bunu.

Bir yerde o yıllardar pompalanan vurdulu kırdılı, şaşalı Hollywood filmlerinin tek seçeneğimiz olmadığını gösteriyor. Son aylarda tercihim de hep farklı ülkelerin filmlerine kaydı aslında. İçlerinde çok güzel örnekler bunuluyor çünkü.

Yorumlar