Aquarius



Daha önce bir kaç kez gündemime alıp nedense seyretmediğim bir film Aquarius. Böyle bir etkinlik olunca listeye ekledim ve izledim geçen akşam.

65 yaşında emekli bir müzik eleştirmeni olan Clara'nın dairesini almaya çalışanlarla mücadelesini anlatıyor film.  Aquarius adlı apartmanın diğer tüm daireleri bölge için planları olan bir firmaya satılmıştır. Tek satın alamadıkları daire olan Clara'nınki içinse aralarında soğuk bir savaş başlar. Ölene kadar burada yaşamaya kararlı olan Clara'yı çeşitli yöntemlerle yıldırmaya çalışırlar.


Şu anda bizim ülkemizde de yaşanan ve kalkınma-gelişme gibi gösterilen kentsel dönüşüme güzel bir vurgu aslında. Çünkü denize karşı bu eski ama sevimli yapı kocaman bir plazaya dönüştürülecek. Artık sıkça yaşadığımız çirkin ucubeler yani...


Sanatçıları eleştirecek kadar film konusunda bilgili olduğumu düşünmüyorum. Ancak Clara karakterine can veren Brezilyalı-ABD'li Sônia Braga role cuk oturmuş bence. Keskin hatları, olaylar karşısındaki duruşu çok gerçekki. Hatta öyle ki ben seyrederken amatör bir çekim mi bile diye düşündüm. 

Deniz, güzel müzik ve iyi bir film için seyredin bence...

Yorumlar