Acele Koca Aranıyor


Yine bilmediğim bir yazardan çok keyifli bir kitap daha. Okuma Şenliği için hiç okumadığım bir yabancı yazardan kitaba ihtiyacım vardı. Kütüphaneye gitsem sorun değil, raflardan bakıp seçiyorum ama her zaman gitmek mümkün olmuyor. Devrim uygun değilse (bana vermiyorlar sadece personele veriliyor malesef) o arada alıp geçiyor. Ben de kendimce bir teknik geliştirdim. Bilgisayardan kütüphanenin sayfasına giriyorum, bir anahtar kelime seçip çıkan kitaplara bakıyorum. Bu kitap için 'kocaman' anlamında koca demiştim karşıma Acele Koca Aranıyor çıktı. Yazarı Giovanni Guareschi. Hiç tanımıyorum gayet uygun yani...
Kitap ölmüş kardeşinin ailesine bakan amcanın yeğeninden 2 gün içinde bir koca bulmasını istemesiyle başlıyor. Ama aile dediysek öyle 1-2 kişi değil. İş güç yapmak istemeyen tüm sülale. Mirası ve hatta geçimlerini sağlayabilmek için amcanın bağladığı maaş bu evliliğe bağlı. Biraz saçma biraz komik olaylar da böylece başlıyor.

Giovanni Guareschi, İtalyan gazeteci, karikatürist ve mizah yazarı imiş. Netten araştırdığıma göre de epey kitabı var. Bu kitabın yeni baskısı yoktur haliyle. Benim okuduğum 1983 yılına aitti. Ama ikinci el satan yerlerde vardır diye düşünüyorum.

Yorumlar