Patlıcanlı sos




İlk kez geçen yıl yapmıştım bu sosu. Makarna-patates yanına pek yakıştı. Kahvaltıda bile yenebilecek bir sos açıkcası....Ajvar sos diye geçiyor. Bu yıl yine malzemelerimi almıştım ama araya birşeyler girdi yapamadım. İtiraf ediyorum biraz da patlıcan közlemeye üşendim. Dün sabah ani bir kararla elimde olanlarla yapıverdim.

Ölçü konusu biraz göz kararı oldu açıkcası. Çünkü aniden yapmaya karar verince evde ne varsa durumu:))) 1 kilo kadar patlıcanım vardı, domates, kırmızı biber, sarımsak, sirke, yağ... Malzemelerimiz bunlar. İlk önce patlıcanları közlemekle başladım işe. Normalde köz işlerini bahçede odun ateşiyle yapıyoruz biz. Bu aralar hep tarlada olduğumuzdan kalmıştı. Bu yüzden ocakta közledim patlıcanlarımı. Domateslerin kabuklarını soydum, küçük küçük doğradım. Biberlerle birlikte pişirmeye başladım. Patlıcanlar zaten közlendiği için daha geç ekledim tencereye. 6-7 diş kadar da sarımsak ekledim. Malzemeler iyice pişince, rondo ile tanelerden kurtuldum. İçine bir çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı sirke ekledim. Yeterince tuz..Sosu hemen kavanozlara koyup vakumladım.

Ben malzemeler için miktar veremedim ama nette epey tarif var. Cidden hoş bir sos. Ve kışın hazır hazır çok pratik oluyor....

Yorumlar