başarısız bir deneme



Kendime parmaksız en basitinden bir eldiven öreyim dedim çuvalladım. Sonuç yukadıra açık ve net ortada zaten. Bir kere yan dikişlerini sevemedim ben. 5 şişmi öğrenmeli ne???Sonra iki kez yaptım biri dar biri bol oldu. Hevesim kaçtı azıcık. Bu ele doğru eldiven örmenin bir püfa var mı acaba?





Söz konusu güzel eldivende buydu işte. Benimki semtine bile uğramadı....(ikisine alt alta bakınca bir hatamı gördüm sanki:))

Yorumlar

  1. Yine de beğendim ben özellikle rengini. 5 şiş kullanmayı ben de bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Fadiş, bir ara yeni denemeler yapacağım ama bakalım ne zaman....

      Sil
  2. canım elinde dediğin kadar kötü durmuyor hoş olmuş.
    eline giydiğinde yandaki bolluğu parmaklarınla tut bak bakalım orda kaç ilmek var o kadar eksik başla. nakış koymak istediğin aralığı düz ör diğer taraflarını haraşo yapabilirsin(nakışın albenisi çoğalır)
    dikerken de (ben tüm örgülerimi öyle dikiyorum) çıtma dikişiyle dik. hiçkatlama olmuyor onda hatta tersi düzü zor ayırırsın:)
    dikeceğin kenarları karşı karşıya (yan yana)getir ve bir ilmek birinden bir ilmek diğer taraftan alarak ilerle çok muntazan bir görüntü oluyor.umarım anlatabilmişdir:)
    siyah pançomda blogda yazmıştım bak istersen ordan belli olmuyor dersen sana özel post bile açarım sen iste yeter ki:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice aynen öyle yaptım bolluğu belirleyip ilmekleri saydım örüşüm mü değişti ne dar oldu bu kezde :))))
      Nakış yerini düz örmek bak bunu sevdim çünkü boncuklar kayboldu arada hep....
      Dikiş tüyosu için de teşekkür ederim. En kısa zamanda yeni bir deneme yapıp paylaşayım artık....Öpüyorum seni çok teşekkürler:))))

      Sil
  3. şekerim model yatay örülmüş sen dikey örmüşsün
    bundan dolayı haroşa kendi kafasına göre esneme yapan bir örgü olduğu için farklı durmuş.. ama bana sorarsan bu eldivenler zaten özgün modelli oluyorlar.. aslına benzemediysede farklı ve hoş bir model olmuş.. hemen kullanmaya başla!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet böyle alt alta bakınca anladım hatamı biliyor musun. Yeniden deneyeceğim zaten Hatice'de güzel tüyolar vermiş...Bol olmasa kullanacaktım da yeniden öreceğim artık.

      Sil
  4. Bence ilk deneme için gayet güzel olmuş. Sen benim ilk ördüğüm eldivene bir ara bak ya da bulup sana linkini göndereyim:)))
    Eldivenlerin ilmek sayısı çok olmadığından sağ ve sol ele öreceğin eldivenleri şişe bir kerede ilmekle alıp aynı anda örersen büyüklükleri aynı olur.
    Tığla da deneyebilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında aynı ipten ördüğüm bir süveterle bileğimi falan ölçüp ilmek sayısını belirlemiştim ama tutturamadım nedense. Örgü pratikliğim cidden yitirmişim. Ayşım ben örgü giymeyi hiç sevmem. Alerjilerden sonra çocuklarda uzaklaştılar. Öyle olunca da 2 yıldır elime örgü almıyor gibi birşeyim. Ama azimliyim kullanmasam da bu eldiven örülecek....

      Sil
  5. nesını begenmedın anlamadım gayet de guzel bır eldıven olmuş canım :)) 5 şişle örmedıgın takdırde tek bır yanında dikiş olması gayet normal :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafamdaki gibi birşey çıkmadı ya ortaya içie sinmedi işte. Teşekkür ederim güzel yorumuna:)))

      Sil
  6. bence hiçte kötü değil.Hatta iyi olmuş.Misina şişle de olur mu acaba?Yan dikiş mecburen oluyor.Elde kötü durmuyor bence.

    YanıtlaSil
  7. Sevtap misine olayını bir kez denemiştim geçmişte bana göre değildi. Hatta ahşap şişleri de kullaamıyorum ben....

    YanıtlaSil
  8. aslında güzel olmuş.hele rengi çok güzel.ikincisinde hata da ortadan kalkınca çok şık bir eldiven ortaya çıkacağından eminim..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder