.:

20 Aralık 2012 Perşembe

Pişi


 Yukarıda arabalı kalıplarla pişirdiklerim görülüyor...



Geçen hafta sonu öğle yemeği için şöyle çocuklara değişik birşeyler yapsam diye düşünürken pişi (hamur kızartması) geldi aklıma. Biz çocukken annem ne çok yapardı bunu ama ben ilk kez denedim.  Hamurişini bu denli sevip bir de kolay kilo alınca kaçıyor insan herşeyden....
Az buçuk annemin yaptıklarından anımsıyorum zaten nasıl yapıldığını ama şöyle bir nette de dolandım. Aşağıdaki tarifle yaptım pişimi.....
1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı sirke, kabartma tozu, tuz, aldığı kadar un.....
Hamuru yoğurup tezgahın üzerinde yukarıdaki gibi açtım. Sevimli olsun diye ben kurabiye kalıplarını kullandım şekil olarak. Bir kısmını da poğoça gibi yaptım içlerine patatesli harç hazırlayıp koydum.....
İşin komik kısmı yeme sırasında ortaya çıktı. Devrim az yiyince "olmamışmı" diye sordum haliyle. Verdiği yanıt "ben sevmem pek hamur kızartmalarını"  Yani 12 yıllık evliyiz yapmadığımdan hiç dikkatimi çekmemiş. Onların evinde de hiç denk gelmedim açıkcası yapıldığına. Benim annem de herkes sağlıklı beslenmeyi tercih ettiğinden neredeyse hiç yapmıyor artık. Ama çocuklar ve ben afiyetle dedik:))))


Yorumları Göster:

20 yorum:

  1. ahhh ne çok severim, öğrenciyken eve gitsemde annem yapsa diye beklerdim. Bide İstanbul'dakiler buna pişi de demiyolar, canım pişi istiyo dedikçe garip garip bakarlardı. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen başka şehirde okuyunca anne yemekleri insanın burnunda tütüyor zaten....

      Sil
  2. misss mis ellerine sağlık ama uzun bir zaman yemeyi düşünmüyorum:)) uzak kalmanın faydalarıı görüyorum şuan:)))) ama çocuklar için de yapmak lazım arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi bir diyettesin anladığım kadarıyla. Ah o azim bana da uğrasa bu aralar hiç fena olmayacak. Verilenler aynen geri alındı malesef....

      Sil
  3. Afiyet olsun, ben pişiyi çok severim annemin yaptığı olacak ama içinde peynir olanından, taptaze ve yanında karpuz, hıııım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne eli gibisi yok zaten Fadiş. Onların elinden herşey ayrı bir tatlı oluyor:)))

      Sil
  4. Ben de çok severim. Çocukken çok yerdim, adına da yamuk derdim nedense:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekilsiz olduğundan belki de. Şişmesine göre değişirdi ya şekilleri....

      Sil
  5. ooofffff nasıl canım cektı..dur yapacam hemen elklerıne saglık ıyı fıkır oldu:)))

    YanıtlaSil
  6. ben çok severim ve bizde de pişi denir hayret ki ilk defa duydum bizim sışımızda pişi diyeni. Yanına sıcacık bir çay, penir domates ne iyi giderdi. Bir de güzel bir sohbet. Ahh ahhh.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz Denizliliyiz. Hep pişi diye bildim ben bunu...Menü süper oluşmuş ama:)))

      Sil
  7. Immmh ımh ımh çok lezzetli görünüyor ve de ben çok severim. Ama 6 ayda 22 kilo verdiğimi düşünürsem cısssss. Ama olsun bakmakda yasak değil ya. Ellerine sağlık şeker. Afiyetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah:)))))Seni dolu dolu kutluyorum ne güzel yapmışsın....

      Sil
    2. Peynirle birlikte cok severim,bizde bişi derler,ellerine saglik..
      Blog cekilisime beklerim,hediyelerim örgüseverlere göre..

      Sil
    3. Peynir, doğalından domates, çay......

      Sil
  8. Olsada yeseeeem, bayılırıııım :)
    Sakın otur da yap deme, üşeniriiiim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok ben de üşenirim öyle kırk yılın başı. ESkiden severdim de şimdi hele de çocuklarla birlikte yaptığımızdan iki kat iş, iki kat temizlik.......

      Sil
  9. çok güzel göüzüküyor.canım çekti :)

    YanıtlaSil
  10. Hamur işleri bizde çok yapılmaz ama ben severim:)

    YanıtlaSil