Deniz...


15 mart 2005...Deniz beyimizin doğum günü. Birlikte koskoca 7 yılı devirdik. Haftalardır hesaplıyor doğum gününü. Artık takvimi de öğrendiler ya. "ne zaman gelecek, şu kadar gün kaldı" diye. Pazar günü yapılan doğum günü kutlaması pek sayılmıyor anlayacağınız...

Her gören babasının kopyası olduğunu söylüyor. Ama huyları çok çok farklı. Hatta Devrim'le ben "bu çocuk kesin hastanede karıştı" deriz zaman zaman. O odun adamdan bu kibar çocuk zor yani.

Duyguludur Denizim, kibardır. Yeni bir kıyafet aldığımda hemen farkeder mesela. Yorumlarda bulunur. Yazın "sen niye topuklu ayakkabı giymiyorsun" demişti bana. Biraz makyaj da yapsam falan. Oje, ruj ilgisini çeker beğenir süslü bayanları. Ana sınıfındayken öğretmeni için " siyah giyiniyor ama pulları var" diyordu gözlerini koca koca açıp. Kokoş benim oğlum.

En sevdiği renk kırmızı. Devrim üzerinde tek bir kırmızı çizgi olan gömleği bile giymez. Ada'nın da vardır "kız rengi, erkek rengi" takıntısı. Lider ruhludur bir de. Babamız ve abimiz asosyaldir. O bilmediği ortamlarda arkadaş bulur kendine. Dedim ya karışmış bu çocuk bir yerlerde.

Geçenlerde konuşuyorduk Devrim'e çok benzemesi üzerine Devrim "ben çok istedim ya ondan bana benzemiş" dedi. Unutmuşum ben. Ada'dan sonra ikinci bir çocuğu istemiyordum pek. Limoni zamanlarımız bolcaydı. Ama şimdi iyiki yapmışım bu maymunu diyorum. O koca koca gözlerini açıp yaptığı yorumlar, kriz anlarına damgasını vuran çıkarımları...

Güzel oğluşum hep mutlu ol. Abinle birlikte hep güzel günler görün:)))








Yorumlar

  1. İyi ki doğdun Deniz oğlan, sen çok tatlısın, sağlıklı mutlu yıllar ailenle birlikte:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doyamadık kutlamalara dimi. Teşekkür ederim:))

      Sil
  2. Desene biz iyi anlaşacağız bu kokoş ruhlumla:)) Kaşlar havada ama belli ki dinlemede değil:)) saçının önüne kendi müdahale ediyor mu sanki sol tarafı fazla kaçırmış gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesnlikle kokoş herkesle anlaşır benim oğlu. Annesi hiç beceremiyor ama kokoşluğu....
      Maymunluk yapar, fotoğraf çekileceği zaman daha bir kocaman açar böyle gözlerini. O kara çok fotoğrafı varki komik...
      Yok saçlarını ellemez. Berberin yaptığıdır. Sadece sıkılıyorlar sevmiyorlar saç kestirmeyi. Adamcağız napsın bu kadar olmuş demekki.

      Sil
  3. canım yazını okurken güldüm epeyce.Devrim de okuyorsa,bilmem artık:))
    gerçek gün bugün Yüreğinden nasıl geçiyorsa öyle yaşasın hayatı,yeterki daima mutlu olsun. öptüm kocaman gözlerini(nasıl da açmış kerata)
    asıl kutlanacak sen sin bu arada Annecik. sen de sevdiklerinle hep sağlıkla yaşa canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrim okumuyordur. Pek girmez bloğuma. Bazen bak şunu paylaştım dersem öyle anca...Aslında aklımda daha başka şeyler de vardı. Yazarken unutuyorum bazen. Sonradan aaa şunu da paylaşacaktım oluyorum ama...
      Teşekkür ederim Hatice. Ben de pazar günü derim bunu aynen. Ben doğuruyorum hiç bana hediye getirmiyorsunuz diye takıldım aile efradına.

      Sil
  4. Ailece hep mutlu olun inşallah.
    Nice mutlu yaşları olsun ve mutlulukla kutlayın:)

    YanıtlaSil
  5. hakikaten babasına çok benziyor ama..umarım evlatların için dilediğin herşey gerçekleşir canım,çok öpüyorum..mutluluğunuz daim olsun..

    YanıtlaSil
  6. Ah canım benim. Allah nice sağlık mutlu ve huzur dolu yıllar nasip etsin ailesiyle birlikte. Nice mutlu yıllara.

    YanıtlaSil
  7. sen süper bir annesin bence. gurur duysun çocukların.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. Ne güzel yorumlar yapıyorsunuz:)))

      Sil
  8. Benim ufaklıkla benzer yanları ne çok!
    Çocuklar sizin gibi anneleri olduğu için şanslılar.
    Birlikte nice güzel doğum günleri yaşayın..

    YanıtlaSil
  9. mutlu yıllar annesi babası ve abisiyle birlikte inşallah...

    YanıtlaSil
  10. Pazer günü geliyor musun yürüyüşe, Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu'ya kadar:)

    YanıtlaSil
  11. Doğum günün kutlu olsun Denizciğim.Sevdiklerinle güzel yılların olsun.Deniz benim Efe ile aynı yaşta.Seninkilerin huyu da bizimkilerle çok benzer Saadet.Efe de babaya benzer ama huyu bana benziyor.Canları sağolsun, hep mutlu olsunlar..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder