Biraz tığ işi...



Daha önce bir dünya şey (perde, çanta) yaptığım parlak iplerimin sonunu getirdim nihayet. 4 tane yuvarlak parça ördüm. Niyetim servis altlığı olarak kullanmak. Ama böyle hem küçük hem de kullanışsız olur. pvc kaplatmayı planlıyorum.

Hani her şeyi kendimiz yapıyoruz ya. Bunları da böyle evde pvc kaplamanın  bir yolu var mı. Belki yapan arkadaş vardır. Ben nette denk gelmedim. Belki mümkündür.....

Yorumlar

  1. Ne kadar muntazam örmüşsün:)

    YanıtlaSil
  2. saol Fadiş. Tığ işini çok severim. Bir dünya örebilirim böyle de sonra nerde kullanacağımı bilemem:)))

    YanıtlaSil
  3. Rengini ve modei çok beğendim.PVC bence de iyi olur Saadet.

    YanıtlaSil
  4. canım astetlı masa örtüleri (şeffaf naylon gibi oluyor onlardan iki kat arasına koyup ucu sıcak bir bıçakla kenarları bastırıp sonra kessen olumu acaba:))))
    şimdi aklıma geldi:))

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş ellerine sağlık pvc kaplatmak harika bir fikir renk renk ne de güzel olur

    YanıtlaSil
  6. Çok düzgün gerçekten. Pvc kaplatmazsanız daha iyi olmaz mı diye düşündüm okuyunca.

    YanıtlaSil
  7. Yıldız yıldız ne güzel olmuşlar:)

    YanıtlaSil
  8. çok hoş olmuş ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Nazan saol. Bu renge ben de bayılmıştım alırken:))


    Bilmiyorum ki Hatice. Gittiğim her yerde sorup duruyorum istediğim gibi bir malzeme var mı diye. Biraz aranacağım...

    YanıtlaSil
  10. Gönül benim de aklımda renk renk yapmak aya ipin cinsi aynı olmayınca nasıl olur bilemedim. Teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  11. Mutlu eller küçük ama büyük bir tabak altına kaybolur. Olmadı servis değil de başka şeklde değerlendiririm. Saol:))

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler Selma:))


    Mihrimah saol:))

    YanıtlaSil
  13. rengide modelideçok hoş olmuş canım pvc kaplayamasanda bi çok yerde mesela küçük yastık ve kırlentlerde süsleme olarak kullanılabilir gibi geldi bana..veya kurdela geçirip kenarına sabunda süslenebilir..

    YanıtlaSil
  14. Marifetane teşekkür ederim. EVet kırlentete yakışır bu parça....

    YanıtlaSil
  15. Merhaba çok güzel örmüşsünüz pvc yerine acaba yumurta akıyla sertleştirseniz olmazmı
    Selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Saadet birara rastlamıştım yabancı bir sitede, asetat var ya tabaka tabaka satılıyor bilirsin, iki katın arasına objeyi koyup ılık buharsız ütüyle, üzerinde de bir ütü bezi tabii, yapıştırıyordu, denemedim ben....

    YanıtlaSil
  17. çook güzeller.. ellerine sağlık.. pvc kaplama makinelerinin evde kullanılanı var mıdır acaba.. ben de çok merak ettim doğrusu...sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. dantele pvc kaplatma fikri çok güzel,eminim çok kullanışlı olur.eline,emeğine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Serap hanım. Yumurta akını hiç duymamıştım. Kokmaz mı???

    YanıtlaSil
  20. Banu alıp küçük bir deneme yapılabilir bak. Bakayım ben buna sonucu bildiririm...

    YanıtlaSil
  21. Emine makina yoktur sanırım da ütüyle bir çözüm olabilir mi diye sormuştum ben. Belki denk gelen vardır. Blog dünyası bize öyle kapılar açıyorki...

    YanıtlaSil
  22. Günaydın eskiler dantellerini ya şekerle yada yumurta akıyla kolalarlardı yumurta akını çırparak köpürtüyorsunuz malzemeyi bununla ıslatıyorsunuz sonra bez üzerinde gergin vaziyette kurutuyorsunuz kuruyunca tahta gibi sert oluyor.(yumurta akı kokmaz)ayrıca büyük fotokopiciler çok uygun fiatlara asetat kaplıyorlar ben bazı resimleri kaplatıp bardak altı yapmıştım oradan hatırlıyorum Selam ve Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  23. Serap verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Şekeri duymuştum ama yumurta akı ilk oldu. Merak da ettim aslında. Ben yumurtayı çok sevmediğimden belki direk kokusu aklıma geldi.
    Fotokopi olayını biz de yapmıştık çocuklar için. Ama bana pahalı geldi. Belki eşimin yaptırdığı yer öyleydi. Ben onun fiyatlarına da bir bakayım. Çünkü olursa sayıyı arttırmak istiyorum...

    YanıtlaSil
  24. Ben kitap ayraçları yaptım. Kendim kapladım. Kırtasiyeciden ''kimlikleri kapladıkları o şeyden istiyorum'' diye tarif ettiğim şeffaf kaplama malzemesi aldım. Boy boy onlar. Ben A4 almıştım. Banu'nun dediği gibi yaptım. Gayet güzel oldular. Tek yapacağın, kapalı taraftan açık tarafa doğru yavaşça ütüleyip, gereksiz yerlerde hava kabarcığı hapsetmemek:)

    YanıtlaSil
  25. Nedret abla bugün bir kırtasiyede buldum ben de. önce 100'lük satıyoruz dediler ama rica ettim. Denemelik yapıp yapamayacağımı bilmiyorum diye. Neyse iki tane aldım.

    YanıtlaSil
  26. Merhaba, pvc kaplamak çok güzel bir fikir. benim de bir önerim var; Hobi marketlerde (Kadıköyde Güven Sanat da) bulabileceğiniz, Petal porcelen /sertleştirici diye bilinen medyumlar var. tutkal görünümündeler ancak kuruduktan sonra tamamen şeffaflaşırlar ve taş gibi aynı zamanda çok parlak bir görünüm elde edersiniz. Bu yöntemle her türlü kumaş yün ve benzeri objeleri şekillendirip biblo görünümüne bile sokmanız mümkün. (örnek; bebeklerinizin ilk adım patikleri gibi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. İstanbul'da değilim ama İzmir'dede vardır eminim bu malzama. İlk kemeraltı ziyaretimde bakacağım:)))

      Sil
  27. Merhaba, pvc kaplamak çok güzel bir fikir. benim de bir önerim var; Hobi marketlerde (Kadıköyde Güven Sanat da) bulabileceğiniz, Petal porcelen /sertleştirici diye bilinen medyumlar var. tutkal görünümündeler ancak kuruduktan sonra tamamen şeffaflaşırlar ve taş gibi aynı zamanda çok parlak bir görünüm elde edersiniz. Bu yöntemle her türlü kumaş yün ve benzeri objeleri şekillendirip biblo görünümüne bile sokmanız mümkün. (örnek; bebeklerinizin ilk adım patikleri gibi)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder