acil tarafından ranza alındı....




Odaları genişlesin, kullanım alanları artsın diye hep aklımızda olan ranza fikri dün acil tarafından hayata geçirildi. Düşerlese korkusu vardı bizde. Yeğenlerimin var ranzası benimkiler pek hevesliydi ama biz hep erteleyip duruyorduk. Dün Devrim kahvaltıdan sonra "ben anneni alıp ranza almaya gideyim" dedi. Karabağlar tarafını bilenler bilir. Oralarda çoktur bu tür şeyleri satan yerler. Annemlerde yakın zamanda gitmişti. Ranzayı alıp geldiler.

Bu arada iki tesisatçı geldi dün. İkisi de "sızıntı yok şimdi. Yapacak bir şey yok" dedi. Kaldıkmı ortada. Devrim yinede ıslaklığın çok olduğu yerdeki boruları değiştirtti. Umarım arıza gitmiştir.

Öyle yoğunduk ki dün bu işlerden anlatamam. Tesisatçılarla ilgilen, işte ranzayı kurduk falan. (biliyorsunuz artık biz her işi kendimiz yapmazsak olmuyor) Ama iyi oldu belki de. Ben iki bazamdan birini ranzanın altında kullanmak istiyordum. Profil olanlardan aldık ki ayarlayabiliriz umuduyla. Tam ortasına yatak sığmıyor aslında. Arkada kalan destek için Devrim profile delikler açtı. Vidalarla vidaladık. Şimdi hem altta bazam var içini kullanabileceğim. Hem tek bazam boşa çıktı sadece, yeni oldukları için içim onları kaldırmaya elvermiyordu.

Ranzamızı şimdilik rutubetsiz tarafa yerleştirdik. Tavanımız tamamen kuruyunca odamızı düzenleriz yeniden artık. Ama sabah çocukları görmeliydiniz. Biz ikimizde pestilimiz çıktığından yataktan kalkamadık. Bunlar coşmuşlar. Tüm arabalar, peluşlar çıkmış. Yollara dizilmişler....

Yorumlar

  1. Bayılıyorum sizin şu "kendi işini kendin gör"projelerinize :)
    Bizim de abimle ranzamız vardı küçücükken:) Nedense çocuklar çok severler, yer açısından da ideal...
    O su sızıntılarından neffffret ederim... Nerden geldiği hiç belli olmuyor, inşallah hallolmuştur ...

    YanıtlaSil
  2. güle güle kullansınlar canım

    YanıtlaSil
  3. hayırlı olsun benimkilerde yıllarca tadını çıkardılar:)) sonrasında ayırıp karşılıklı kullandık.
    bende senin gibi ya düşerlerse diye içim giderdi hatta ilk zamanlar yere minder filan koyuyordum:)) ama hiç sıkıntı olmadı.

    YanıtlaSil
  4. Banu bizim de vardı. Babam kendisi yapmıştı hatta:))

    İşini kendin yapmanın güzel tarafı kimsenin nazını çekmiyorsun, hata da olsa ben yaptım diyorsun. Amma zaman olarak epey vakit alıyor. Aslında ranzayı kurmak çok basitti. Ama ben bazayı da kullanmak isteyince iş büyüdü.

    Su sızıntısı ise belli değil bakalım. Babamız sabahtan kırılan fayansların yerine yenisini yaptı.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Cafe portakal:))


    Hatice ben de dün gece koydum minder. Bir süre daha koyarım sanırım. Deniz üstte yattı Ada'ya göre daha sakin uyur çünkü. Ada delidir dolaşır tüm yatağı:))

    YanıtlaSil
  6. Merhaba. İzmir'den hem de benim gibi buca dan biriyle karşılaşmak ne güzel. :)

    YanıtlaSil
  7. Hani kötü ev sahibi insana ev aldırır derler ya. Sizin tavan da size ranza aldırmış. Ne iyi olmuş (Poliannacılığım mı tuttu yine nedir?) Yani kahır yüzünden lütuf gibi birşey olmuş. Hayırlı uğurlu olsun. O tavanın akma meselesini tam 3 yıl çektim ben. Hem de 3 ayrı odada birden. Ne demek olduğunu bilirim. Ama benim sıkıntım ihmalden kaynaklıydı. "Dur bakalım bu yıl da geçsin, harcama yapmayalım, seneye bir ev almanın yolunu buluruz belki" umutlarıyla tam 3 yıl geçti. Şimdi Allah'a şükür yeni evimizde sımsıcak yaşıyoruz. Umarım sizin tavan sizi sadece ranza sahibi değil, yepyeni bir ev sahibi de yapar bizim gibi. Belli mi olur? Hayat gerçekten de sürprizlerle dolu değil mi?

    YanıtlaSil
  8. iyi günlerde kullanırlar inşallah...

    YanıtlaSil
  9. güle güle kullanın ranzayı canım.dar alanlarda mükemmel çözüm..

    YanıtlaSil
  10. merhaba SYB ben de çok sevindim. Karşılaşırız belki belli mi olur:))

    YanıtlaSil
  11. Gülsüm hanım teşekkür ederim. Ama ev değiştirme niyetimiz hiç yok aslında. Üç tarafı bahçeli, önünün kapanma ihtimali olmayan, salonu çift taraflı güneş alan bir evim var. Tek kusuru bina eski işte.
    Aslında akan katı biz üç yıl kadar önce yaptırdık. Yapan usta kötü çalışmış sanırım ki bu ikinci sızıntı oldu.

    Ama bir konuda haklısını bize kalsa "ya düşerlerse diye" kimbilir ne zaman alırdık ranzayı. Akan çatı aldırdı. Çocuklar da çok mutlulor bu yeni düzenden:))

    YanıtlaSil
  12. emine teşekkür ederim:))


    3prenses haklısın. İki baza ile de ortada yer vardı ama böyle kocaman bir oyun alanları oldu:))

    YanıtlaSil
  13. Oh oh efendim. Rnzalrını sağlıkla kullansınlar inşallah.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder