Patchwork maceram-sonuç

 Fotoğraftada görülüyor ya ortada bir dikiş var


 Bu da diğer tarafı

Hani taaaa şu yazımda bahsetmiştim, ben patvhwork yatak örtüsü yapma işine girişmiştim ya çuvalladım resmen. Aslında biteli çok oldu ama araya başka şeyler girince güncel olmayanlar hep arkaya itiliyor. Bir de çok içime sinmedi yaptığım iş ben de attıkça attım örgüyü gerilere.
Evde bulunan bir renkli bir beyaz çarşafla yaptım örtünün üst kısmını. Kafama göre parça parça kesip diktim-birleştirdim. Alt kısmı için de kumaş ayarlayıp elyaf almak için beklerken üstte gördüğünüz pike geçti elime. Hiç kullanmadığım oldukça kalın bir pike. Ben de deneme bu nasıl olsa diye alt kısmını da bu pikeyle yapmaya karar verdim.
Sanki örtüyü yapıp becermiş gibi bir de kenarlarını dilim dilim yapayım dedim. Renkli tarafına beyaz, pikeli tarafa da renkli kumaşlarla dilim dilim kumaş hazırlayıp diktim. Düz tarafından yeniden diktim ki güzel dursun diye.
Defalarsa salona serip serip ölçmeye zalıştığım halde benim patchwork tarafı biraz yamuk olmuş. Pikeyle birleştirince yamukluk ben burdayım dedi resmen. Eee yapcak bir şey yok çuvallamışız. Örtüyü tamamlayayım bari diye ölçü alıp ortadan bir dikiş daha yaptım. En üstteki fotoğrafta görülüyor küçük! kusurum.
Hiç kullanmadım şimdilik. Pek içime sinmedi çünkü. Bakalım duruyor öyle.....

Yorumlar

  1. En azından yapmak için cesaretin varmış :) ben patchwork sitelerine bakıp bakıp iç geçirip kapatıyorum :D Belki daha küçük şeylerle başlamak lazım, el alışıncaya kadar. Hoş senin yatak örtüsü bana hiç de kötü görünmedi fotoğrafta gayet şık görünüyor ama...

    YanıtlaSil
  2. Bence ilk deneme için gayet başarılı. Vazgeçmeyin. Çok hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık güzel olmuş bence iyi günlerde kullan.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel yorumlar böyle teşekkür ederim:)))



    tarchiin ben de senin gibi siteleri dolanıp dolanıp iç geçiriyorum. Bir onların bir de kendi yaptığıma bakınca:((
    Kesinlikle süper şeyler var...


    suhuba teşekkür ederim. O ortadaki dikişe baktıkça sinir oldum. Pike tarafını kullanırım ben de


    Betülce teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  6. Saadetim, arkadaşım. Yapılan işin kötüsü olmaz. Ellerine sağlık. Hele de patchwork nasıl da sabır ve emek isteyen bir iş. Güle güle sağlıkla kullan.

    YanıtlaSil
  7. Fadiş saol:)

    Dilek öyle aslında da. Daha özenli çalışmam gerek o kesin...

    YanıtlaSil
  8. kendine haksızlık etme nasılda zor bir iş hem ortya da çıkmış bence ilk defa ve hiç bilmeyen için eleerine sağlık arkadaşım .

    YanıtlaSil
  9. canım ellerine sağlık senin cesaret edip koca örtünün başına geçmen bile büyük bir emek kötü görünmüyor.
    sana yazarken şimdi aklıma geldi renkli olan kumaştan şerit yapacak parçan varsa orta dikişe boydan uygulayabilirsin sonuçte parçalı desen oda sıkıntı yaratmaz. iki taraflı kullanabileceğin bir örtü olmuş sağlıkla kullan canım

    YanıtlaSil
  10. valla bitmiş bravo..
    ben başlayıp asla bitiremedim şunları...bence kusuruyla da güzel...

    YanıtlaSil
  11. "Ben yaptım oldu işte" diyeceksin, daha ne olsun ki, olmuş işte, ben yamukluk görmedim, içine sindir bence, dilimlerine bayıldım, pike tarafı da ne güzel işte :)

    YanıtlaSil
  12. hiç hevesini kaybetme canım,sendeki de büyük cesaret bence,büyük bir parça ile başlamışsın,gayet de güzel olmuş ayrıca.bundan sonra inşallah birbirinden güzel çalışmalarınla devam edersin..

    YanıtlaSil
  13. Hiçte kötü durmuyor Saadetciğim, hele ki ilk deneme de bu kadar büyük bir örtüyle başlamam alkışlanır. İyi günlerde kullan, içine sinsin, dilim olayına bayıldım, örtünün arka tarafı da güzel 2 taraflı da kullanırsın, özellikle yazın iyi oluyor bu tür değişiklikler.

    YanıtlaSil
  14. güzel yorumlarınıza en kocamanından teşekkür ederim:)))))

    YanıtlaSil
  15. Hatice teşekkürler çok güzel bir fikir. Bakayım ne kadar yeter kumaşım:)))


    asosh:)))


    Banu yamukluğu yok etmek için kestim ortadan, diktim. O dukuş batıyor gözüme. Ama Hatice'nin fikri çok güzel:))

    Filiz teşekkür ederim:)))


    Evet dilim biraz kurtardı gibi zaten. Onları yapması da ayrı bir maceraydı bana ya...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder