Kalemlik Orman Kampı....


 Deniz ve Devrim hamak için sürekli kapıştı...

 Manzaramız çok güzeldi...



 Ada ile kitap okuduk....



Cumartesi günü Kalemlik Orman Kampı ile gerçek deniz sezonumuzu açtık. Bizim için keyifli bir yer. Hem çam ağaçları hem deniz. Buranın kumsalı var çocuklar rahatça denize girebiliyorlar. Devrimle ben ise kayalıkları dolaşmayı seviyoruz. Deniz canlısı bakımından fena bir yer değil.
O aşırı sıcakların ardından (biz denize gitmeye karar verdik ya) cumartesi hava serinledi. Ne kadar soğuk olabilirki dedik çıktık yola. Kamp epey tenhaydı rahatça hamak kurabileceğimiz bir yer seçip güzel bir kahvaltı yaptık. Semaverde olduğu için artacaktı çayımız yakınımızdaki bir masaya teklif ettik pek mutlu oldular. Denizden geldiğimizde etraf nasıl kalabalıklaşmıştı anlatamam. Meğerse Tire'den bir fabrika aileleriyle birlikte çalışanlarını getirmiş. Bizim çay ikram ettiklerimizde onlardanmış. Her şey tam bir çayları yok. Biz yeniden demleyip yine ikram ettik. Başka bir masa daha biraz çekinerek çay istedi. Devrim son kalan çayımızı onlar için demledi gün sonunda. 
İşin ilginci ikram zaten bizim kültürümüzde vardır, lafı olmaz bir kaç bardak çayın. Ama komşu masalarımız bu durumdan o kadar sıkıldılar ki bütün bir karpuz, ceviz, fanta, erik gibi ikramlarla karşılık verdiler. Bol bol da dua ettiler.
Deniz dalgalıydı, hava bir ara üşütecek kadar serinledi, bir ara epey rüzgar esti. Ama biz denizimize girdik, Deniz ilk kez dalgalı suya girmeye cesaret etti. Ada su kuşu zaten zorla çıkarttık O'nu.  Kısacası çok çok keyili bir gün geçirdik. Ve günün süprizi dönüş yolunda Deniz'den geldi. "Anne beni de yüzme kursa yazırır mısın?"

Yorumlar

  1. Oley Deniz yenmiş bu işi, biraz da yüzme öğretmenine tembih et fazla üzerine varmasın diye:))
    Öbür denize gelince çok dalgalıymış, ilk resim ürküttü beni biraz ama keyifli bir mekan...

    YanıtlaSil
  2. Yeniyor sanki Şule. Simitle yüzecekmiş ama havuzda. Neyse onu da aşarız artık.
    Dün gerçekten de dalgalıydı. Kayalıklara gitmedik o yüzden. Ama çocuklar çok eğlendiler dalgayla savaşıp durdular. Denize girdiğimiz yeri çekmemişim, kumsal kısmı var.

    YanıtlaSil
  3. canım keyfiniz daim olsun Deniz bir sonrakinde adaşıyla kucaklaşır bakarsın:)

    YanıtlaSil
  4. eski günlerime götürdün canım beni...12-13 yaşlarımdayken bizde kamp kurmuştuk orada.Sahili ve denizi gerçekten de çok güzeldir.Kayalıklardan güneşin batışını seyretmek de ayrı bir keyif...Akşamları da eğlenceleri olurdu ,bir org çalan abimiz vardı bizi eğlendirirdi...
    Sizde çok eğlenmişsiniz maşşalllah diyelim...

    YanıtlaSil
  5. Hatice denize giriyor kendi kuralları dahilinde ama havuz korkusu var bakalım...


    Biz burada hiç çadır kurmadık açıkcası günü birlik gidip geliyoruz. Çocuklarla çadıra cesaret edemiyoruz. Ama çocukluğumdan ben de hatırlıyorum ne keyifli olur çadırda uyumak, gece ayı seyrederek sahilde oturmak....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder