alışveriş çantası-poşetleri azaltmak lazım




Bir çanta daha yaptım. Uzun süredir market alışverişlerine bez çanta ile gidiyorum ama yine de poşet kullanımını tamamen ortadan kaldırdım diyemem. Pazarda bazen de aniden yaptığım bir alışverişte poşet kullanımım olabiliyor. Pazarda bir kaç çeşidi aynı poşete koymaya çalışıyorum ama nedense çoğu pazarcı poşet vermekte ısrarcı oluyorlar. 
Neysem bu çanta da yine iki eski giyisinin geri dönüşümü. Dışı gömlekti, içi de pijama gibi bir şey. Görülüyor zaten kocaman bir cebi vardı onu da değerlendirdim. Çift taraflı cebi olan bir çanta oldu. Kışırıklığa da aldanmayın kumaşın cinsi öyle.

Yorumlar

  1. canım ellerine sağlık harika bir düşünce bu

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Keşke herkes duyarlı olsa.

    YanıtlaSil
  3. çantanız çok güzel olmuş ellerine sağlık.sevgiler)))

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle sana katılıyorum canım
    özellikle pazarcılar o kadar ısrarcıki poşet vermekte ben de misilleme olarak ısrarcı davranıp poşet almıyorum yada aldığım sebzeyi ayrı poşete değilde aynı yere koyduruyorum benimde çeşit çeşit bez torbalarım var uzun zamandan beri kullanıyorum 1 tane bile az poşet kullanmak bile bi şey ..
    Ellerine sağlık canım güle güle kullan ....

    YanıtlaSil
  5. sevgili ada deniz çok güzel olmuş sende benim gibi geri dönüşümü seviyorsun sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Fadiş saol,
    Zeynep Çeyiz Evi teşekkür ederim,

    Yıldız haklısın. Mümkün olduğunca azaltmamız gerekiyor poşetleri. Yokettiğimiz kendi dünyamız nihayetinde,

    Gönül çok seviyorum. Atacağıma ne kadar kullanabilirsem kardır benim için. Atmak, yenisini almak o kadar kolay ki...

    Nilgün teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  7. gerçekten bu olayı bir sosyal sorumluluk olarak görmek lazım. TAC mağazalarında 10 plastik poşet getirene 1 bez poşet veriyorlar. bir de Tac'dan alınan ürünler bez poşetlere konup veriliyor.plastiği keşke tamamen hayatımızdan çıkarabilsek.

    YanıtlaSil
  8. o kampanyada iyiymiş. Duymamıştım ben. Haklısın keşke poşet kullanımını kaldırabilsik. Ama en azından çöp atarken ihtiyaç duyuyorum. Malesef geri dönüşüm kutuları da her yşerde yok

    YanıtlaSil

Yorum Gönder