.:

30 Nisan 2010 Cuma

kabağın en güzel hali


Bu hoş lezzeti ilk olarak sevgili Tijen'in bloğunda görüp denemiştim. İnanılmaz hoşuma gitmişti. Arada bir kez daha yaptım herkese tattırmak için çoğunluk çiğ kabak diye burun kıvırdı. Geçen gün yine yaptım bence süper...
Ben 2 kabaktan yaptım. Resimde görüldüğü gibi ince uzun doğrayıp kapaklı bir kabın içine koydum. Çok çok az tuz, bir limonun suyu ve azıcık zeytinyağı ekleyip ara ara sallayarak karıştırdım. Öğlen yaptım akşam yemeğine hazırdı.
Biz kabağı bir de domatis,soğan,biberle kavurarak yaparız. o da güzel olur
'
Yorumları Göster:

7 yorum:

  1. keşke kabak seviyor olsaydım eminim harika bir lezzet olmuştur.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Saadetciğim, miss gibi olmuş. Bende severim kabağı, hem lezzetli hemde sağlıklı:) Afiyet şekerler olsun...

    YanıtlaSil
  3. ben otçulumdur. sanırım sevmediğim, yemediğim sebze yok.

    YanıtlaSil
  4. hmm,farklı bir lezzet, çiğ sebze yemiyor muyuz sanki, bunu da yiyebiliriz. denemek lazım sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Hilal çiğ gibi olmuyor. İçine koyduğumuz limon,tuz,yağ karıştırdıkça pişiriyor sanki. lezzetlerde iyicede birbirine giriyor

    YanıtlaSil
  6. çok ilginç bir tarif olmuş,kabağı çok severim özellikle de fırında yapılan kabak mücverine asla hayır diyemem.
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil