badem çiçek açtı




Papatyasız bahar olmaz dimi

Bu çiçeği Deniz kopardı benim için bahçeden. Hiç babasına çekmemiş. Nerde çiçek görse koparıp vermek istiyor.

Bahar geldi resmen. Çok seviyorum bahar ayını. Kuş sesleri, ağaçlarda açan çiçeklerin mis gibi kokuları sarıyor etrafı. Bizim bahçedeki badem ağacı da 15 gün kadar önce başladı çiçek açmaya.
Biz de hafta sonu yağmurun yağmamasını fırsat bilip eşimle bahçeye çıktık, toprağı havalandırdık. Bu yıl yağmurlar çok olduğundan her yanı ot kapladı. Çamurdan da çıkamadık bir türlü. Bahçenin çoğunu hallettik neyse.

Yorumlar

  1. Ne güzel, bloğunuz bahar bahar. Canlandığımı hissettim. Bahçeniz de pek güzel olmuş. Centilmen oğlunuzu benim için öpün. Aslan ağzı ne güzel görünüyor. Bahçeniz olduğu için şanslısınız. Çocuklar için de çok iyi. Doğayla iç içe. Hiç domates, biber de dikiyor musunuz, en organiğinden?

    YanıtlaSil
  2. canım benim ne güzel bu çiçekler.. harikaaa... ee cemreler düşmeye başladı.. çiçekler yakında meyveye dönüşürr...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Fadiş ben de kendimi çok şanslı hissediyorum. Bahçeli müstakil evde oturmak ayrıcalık. Zorluklar da var tabiki. Ciddi bir mesai istiyor ama insanın bakınca gözü-gönlü açılıyor.
    Domates kendisi çıkıyor ama eylülden sonra. Burada su sorunu var. Sulamayı çeşme suyuyla yapıyoruz. Yazın oldukça ciddi bir fatura geliyor. Anca mevcutları suluyoruz. Sebze yetiştirmek almaktan pahalıya geliyor açıkcası

    YanıtlaSil
  4. celebi düştü cemre buralara

    YanıtlaSil
  5. bende baharı yazdan daha çok severim bahar mevsimi içimi ferahletıyor içimde sebebini bilmediğim bir huzur oluyor evet bizim buradada açtı badem çiçekleri ama havalar soğursa dökülecekler ona üzülüyorum

    YanıtlaSil
  6. o dert bende de var. Aşırı bir soğuk olmaz umarım

    YanıtlaSil
  7. Biz burada hala bir bahar bir kış misali. Bugün bir fırtına gökgürültüsü eşliğinde kar yağdı. Hayatımda ilk defa gördüm.

    YanıtlaSil
  8. Burası da serinledi. Ama çok soğuk olmaz sanırım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder