Diziler

 

Der Pass/ Pagan Peak

Alman polisiye dizisi, Avusturya-Almanya sınırında geçiyor. Tam sınırda bulunan bir ceset nedeniyle her iki ülkenin polisi birlikte çalışmaya başlarlar. Kırmızı montlu, sıcak kanlı Alman polisi Ellie ile polise hiç benzemeyen, huysuz Gedeon'un cinayetleri aydınlatmak için çalışmasını izliyoruz. İlk sezonu epey bir sevdim ama sonrakiler beni o kadar sarmadı açıkcası. 

Lady In The Lake

Roman uyarlaması olan dizi, 1960 lı yıllarda geçiyor. Küçük bir kız çocuğunun kaybolması ile başlayan dizide , zengin ev kadını Maddie Schwartz arama çalışmalarına katılmak ister. Ancak koasının davranışlarına kızarak evi terkeder ve gazetecilik yapmaya başlar. Schwartz, cinayetleri çözmek için çabalarken toplumun ön yarglıarı ile de mücadele eder. Güzeldi..

 


Griselda

Mini dizide Griselda Blanco’nun gerçek hikayesi anlatılıyor. Blanco, kaçarak geldiği Miami'de uyuşturucu imparatorluğu kurar. Kadın olduğu için önce pek ciddiye alınmayan Griselda, rakiplerini alt ederek kendine bir imparatorluk kurar.  Dizi güzeldi. Ama genelde gerçek hayat hikayelerinde oyuncu gerçeğine benzer seçilir. Burada Sofia Vergara gerçek Griselda'dan epey bir farklı. Yönetmen tercihi diyelim.



Kleo

Doğu Almanyalı casus Kleo, çok sadık olmasına karşın bilmediği bir nedenle tutuklanır. Berlin duvarı yıkılında serbest kalan Kleo, kendisine kimlerin ihanet ettiğini araştırmaşa başlar. Kleo o bildiğimiz casus profilinden farklı bir karakter. Bir polisiye olmasına karşın eğlenceli bir diziydi. Çıtır çerez tadında dizi isteyenlere diyebilirim.



Yorumlar