Ağaç Ev Sohbetleri 269


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu hattaki konusu,

"Zararlı olduğunu bile bile neden şekerli gazlı içeceklerden vazgeçemiyoruz?"

Açıkcası benim şekere ya da gazlı içeceklere hiç düşkünlüğüm yok. Kola tüketimim hayatım boyunca sayılıdır. Hiç eve almadım demeyeyim (misafir talebiyle almışlığım var. Ama yıllardır onu da kestim. Benim evde içmesinler) İkram edelirse de tüketmem ki gereksiz kalori alımı gibi gelir. Onun yerine su içerim. Şeker de tüketmem. Çayı kahveyi şekersiz içerim. Çok ender ikramlarda yerim. Yaptığım hamurişleri az şekerli diye eleştirilir. 

Ama bu durum gerçeği değiştirmiyor; şeker ve gazlı içecek tüketimi cidden çok fazla. Özellikle gazlı içecek popüler kültür tüketimi gibi geliyor bana. İnsanlar nedense belli markayı tüketmeyi daha bir statü gibi görüyorlar. Kendilerine verdikleri zarar görmezden geliyor. 

Şeker de yıllardır çocukların rahat ulaşabildiği bakkallarda düşük fiyata, renkli ve albenili olarak sunuluyor. Çocuk elindeki az parayla bu tatlı şeye sahip oluyor ve gelsin bağımlılık...Hatta bugün radyoda dinledim. Şu son dönemdeki gıda tağşiş listelerine şeker ve çikolatalar da girmiş. Bonbon şeker, çikolata, bir markanın balında sildenafil ve tadalafil bilinmiş. Bunlar cinsel gücü arttırıcı ilaçlarda kullanılan yasaklı maddeler. Yani sadece şekerin zararı değil söz konusu olan bir de içlerindeki katkı maddeleri sıkıntı.

Yorumlar