Filmler


Brooklyn

İrlanda'dada yoksulluk içinde yaşayan Eilis Lacey, tanıdıkları sayesinde Amarika'ya çalışmaya gider.  1950'li yılların New York'unda Brooklyn’e gelen genç kız buraya alışmışken ablası ölünce evine geri döner. Şimdi iki ülke arasında karar vermesi gerekmektedir. Göçmenlik vurgusu çok olmasa da var. Daha çok çerezlik tadında keyifli bir filmdi. 


 

Cloud Atlas

Bu filmi ilk duyduğumda yorumlar uç sınırlardaydı. Çok seven ya da hiç sevmeyenler. Merak ettim başladım. 

Gelecekte yaşayan android garson Sonmi, 1850 yılında zorlu deniz yolculuğu yapan Adam Ewing, 1930 yıllarda yaşayan bir yayıncı, Reagan döneminde yaşayan hırslı bir kadın gazeteci ve medeniyetlerin çöküşünden sonra ilkel kabilede yaşayan bir adam... Birbirinden çok farklı zaanlarda yaşayan ama birbii ile bir biçimde bağlantılı kişiler. Uzun ve karışık bir film. Kendi adıma bir kez izlemekte tam anladım diyemem. Sıkılmadım izlerken. Ama zaman zaman kopabiliyor insan. Şans verilesi bir film. Bir kez daha izlenebilir hatta.


Who You Think

50 yaşının üstünde bir akademisyen kadın kedinden oldukça genç bir erkekle birliktedir. Ama erkek bir  noktadan sonra kadından kopmak ister. Adamı takıntı haline getiren Claire sosyal medyadan onu takip eder ve ona ulaşmak için ev arkadaşı ile iletişime geçer. Kendine genç sarışın bir kadın profili yaratır. Psikolojik film sevenlere hitap ediyor bence.


The Dressmaker

Kate Winslet ismini ve afişi görünce direkt izlemeye karar verdim. Tilly Dunnage, yıllar önce büyüdüğü kasabadan gönderilmiştir. Çocukken başka bir çocuğu öldürmekle suçlanmıştır. Olgun ve başarılı bir kadın olarak kasabaya geri döndüğünde ise tepkiyle karşılanır. Güzeldi bence.




 

Yorumlar

  1. ilk filme bakayıms :) dressmaker çokoş filmlerden :) diğer filme de bakayıms :) cloud atlas sıkıcı bulduklarımdan :)

    YanıtlaSil
  2. Cloud Atlas'ı baya evvel izlemiştim. Filmi de sevmiştim o ayrı da bir de filmi izlediğim gün aklıma kazınmış. Üniversite sonuçlarım mı tercihlerim mi ne açıklanmıştı da stres atayım diye film izlemiştim :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder