Ağaç Ev Sohbetleri 261


 Sevgili Deeptone bize bu hafta konuşmak için

"Huzurumuzu korumak için neler yapmalıyız?" sorusunu seçmiş. Deep bilemedim şimdi. Bu ülkede ne bileyim mümkün mü ki huzurlu olmak?

Hani Türkiye'de yaşadığımı unutarak yazmam gerekse; hayatımdaki toksik şeyleri atabilmek derdim sanırım. İnsan ya da eşya ya da durum. Yazıyorm ama o da mümkün mü bilemedik ki. 

Mesela evlisiniz, eşiniz şiddet uygulayan biri, çocuğunuz var. O eşi hayatınızdan atmak o kadar da kolay olmayabilir. Ya da öğrencisin, gerçekten gıcık bir öğretmeniniz var. En sevdiğiniz matematik dersine giriyor. Ama o ders size artık işkence olmuş... Öğretmenler hemen kızmasın bu örneğe. Her meslekte çürük yumurta olabiliyor.

Ev aldınız yan komşunuz inanılmaz saygısız ya da gürültücü. Ev sizin kiraya çıkamazsınız. Artık evler dipdibe kaçış yok. Huzur yok. 

Galiba toksikleri atmak o kadar da kolay olmayacak:((

Vaktiniz ve gücünüz dahilinde spor yapılabilir. Her ne kadar ben çok sevemesem de yoganın iyiliği hep söyleniyor. Kitap okumak mesela. Bizi rahatsız eden durumdan uzaklaşmak için sakin bir yürüyüş. Gidip pazar tezgahında çul çaput karıştırmak, güzel bir film seyretmek. O anlık sıkıntıdan bir nebze olsa da uzaklaştırabilir.  

Türkiye'de yaşadığınızı unutamıyorsanız salın gitsin. Ülke harbiden yokuş aşağı gidiyor.....


Yorumlar

  1. Evet öyle kolayca olmuyor malesef bu işler. İnsanın hayat kalitesini geçtim, bizzat hayatını, hatta kendisini etkiliyor bunlar. Ülke ayrı, bireysel sorunlar apayrı. İkisi bağlantılı o da ayrı da, bağlantılı olmayanlar da var. Sorunlar bitmiyor. Huzur zor ama belki yönünü iyi şeylere çevirmek... eh işte.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder