Işıklar içinde Efes

Efes Antik Kenti'ne kaç kez gittim bilmiyorum. Ama hep gündüz olmuştu gidişim. Bir süredir gece ışıklandırılıyormuş. Ben yeni duydum ve o halini görüp fotoğraflamak istedim.

23 Nisan günü rotamızı selçuk tarafına çevirdik. Koca kişisi ile önce bisikletle Şirinyer metro, metro ile Selçuk, saat erken olduğu için bisikletle  Pamucak sahiline kadar gittik. Sahil epey kalabalıktı ve biz nedense mayo getirmeyi akıl etmemişiz. Neyse oradan Efes'e geçtik. Hem gezip hem de spor yapmış olduk. Epeydir bisiklete binmemiştim üst bacaklar pertti benim.

Efes'e 23.00'e kadar girilebiliyor. Antik kent 24.00'de kapanıyormuş. Müzekart 60 lira. Bu saatlerde epey kalabalıktı. İnsanlar bizim gibi ışıklı halini merak edip gelmiş. Konuşmalardan anlaşılıyordu. Bence çok çok güzel. Sadece burası değil. Benim duyduğum Denizli Leodikya, Patara da ışıklandırılıyormuş. Kesin dahası da vardır.








 

Yorumlar

  1. gece yine aynı yoldan mı döndünüz eve :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Efes'ten selçuk izban durağı. Şirinyer'de inip bisikletle eve. En zoru Şirinyer'den sonrası. saat epey geç olmasına karşın trafik vardı ve sağlı sollu park etmiş araçlar yüzünden yolun ortasından gitmek durumunda kalıyorduk.

      Sil
  2. Çok hoş gerçekten. Mekana farklı bir hava da katıyor gibi görünüyor en azından fotoğraflardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle güzel olmuş. Gece turizmi için iyi. Hem de sıcak yaz mevsiminde buraya gündüz gitmek eziyet oluyordu. Akşamüstü gidip ışıklı halini de görmek mümkün şimdi.

      Sil
  3. Buraların ışıklandırıldığını bilmiyordum, gerçekten çok ayrı güzel görünüyorlar. Laodikya'ya biz gittiğimiz zaman saat 5e kadar açık oluyordu. Sanırım iki sene önce filan gitmiştik. Yeni çıkmış herhalde. Varsa öyle bir şey ailemi ziyaretimde Denizli'de bir bakarım ben de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leodikya'ya ben aralıkayında gittim duymadım. Umarım vardır orayı çok severim. Aslında Hirerapolis'te de olabilir. Side ve Aspendos'ta da gece ziyarete açılmış sanırım.

      Sil

Yorum Gönder