Bir hayalin peşinde; Likya Yolu

Yazmışımdır mutlaka buralara bir hayalim vardı Likya Yolu'nda yürümekle ilgili. Bunun girişini nihayet yaptık. 5 gün Ovacık-Kalkan arasında yürüdük koca kişisiyle. Çok güzel yerler, müthiş rengi olan denezler, endemik bitkiler....Ağır yük, zorlu parkurlar, kaya iniş çıkışları, ya yoruldummmmmlar.

İlk niyetimiz 6-7 gündü. Deniz gelecekti İstanbul'dan (geldi) onunla vakit geçirelim diye. 5. günde bıraktık ayaklar epey yoruldu ve benim ayak serçe parmağı kan topladı. Tırnak düşecek gibi. Canım artık çok yanmaa başlamıştı. Zorlamayalım dedik. 5. gün Kalkan'da öğleden sonramızı denize girip çıkarak geçirip İzmir'e döndük. Devamı gelecek tabi ki. 

Fotoğraf da çektim olabildiğince. Sırtta yükle pek kanalize olamadım o tarafa ama. Yine de düzenledikçe paylaşırım. Bunların çoğu ceple çekimler.






Yolda yön sorduğumuz bir amcanın verdiği çağlalar..






Kalkan




 

Yorumlar

  1. Çok güzel görünüyor. En güzeli de eşinizle böyle yakın arkadaş olup gezmeniz. Ben de doğa yürüyüşü yapmak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezmeyi benim kadar sevmese de bana ayak uyduruyor. Trekking daha çok benim sevdiğim bir aktivite. Ama o güzellikleri özellikle girdiği denizleri gördükçe daha çok sevdi sanırım

      Sil
  2. Likya Yolundan gidenler yolun güzelliğini anlata anlata bitiremezler. Yorucu bir gezi tabii. Çekimler ne güzel. Yazıyı bitirdiğimde sağ tarafta Urla Sokaklarında gezi gezdirme yazısına takıldı gözüm. Onu da ikinci kez okudum. Çevreyi tanımaya çalışırken Urla ile ilgili yazılar da dikkatimi çekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerççekten güzel ama bir o kadar da bozulmuş. Aşırı kaçak yapılaşma var. Ben kısdım, üzüldüm, söylenip durdum yürüdükçe. Kale gibi tuhaf çirkin yapılarla dolmuş bölge.

      Sil
  3. Ayy harika... Bilmiyordum burayı ne kadar da güzelmiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası yaklaşık 550 km lik bir parkur. Biz 120km kadarını yürüdük sanırım. Üzerinde epey bir antik kent var. Yüzmek istenince sahillere inilip çıkılıyor. Köyler falan var güzergahta

      Sil
  4. "Kedi gezdirme" nasıl gezi gezdirme olmuş, anlayamadım. Hata için pardon!

    YanıtlaSil
  5. İnstadan takip etmiştim yürüyüşü ama burda fotoğraflar daha mükemmel görünüyor, hele ilk kareye bayıldım. Ne güzel ülkedeyiz ya <3
    Yürüyüş ekipmanları bu iş için olsa da demek epey zorlamış, zaten insanlar hep buna takıldıklarından kalkışamıyorlar yürümeye.. bravo ikinize de alkışlıyorum.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnstagramda hep cep telefonu ile paylaşım yapmıştım. İşledikçe makinamla çektiklerimi de peyleşmeye başlayacağım artık. İlk karedeki yer zaten Likya Yolu'nun en ünlü manzaralarından biri

      Sil

Yorum Gönder