Ağaç Ev Sohbetleri 243


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusu seçim. Sevgili deeptone sorar ki;

"Yerel yöneticiler vatandaşların yaşam kalitesini nasıl arttırmalıdırlar?"

Çok ilginç bir yerel seçimi atlattık.Epey bir denge altüst oldu. Hiç umulmayan yerlerde muhalefet seçildi. Epey geyikleri döndü sosyal medyada. Güldük eğlendik şimdi sıra şu seçilenlerin neler yapması gerektiğinde.

Yani yollar bildiğim kadarıyla merkezi yönetimin sorumluluğunda. Hani kavşak, ışıklandırma gibi sıkıntılar varsa bunları karayolları çözmeli diye biliyorum. Ama yaşadığım şehir İzmir üzerinden konuşursam (ki seçimlerde oy oranı ciddi düştü)  pis bir şehir oldu burası. Çöpler her yerde, çöp konteynırları pis, kokuyor. O kadar da zor olmamalı sokakları temiz tutmak diye düşünüyorum. Görsel kirliliğin ötesinde sağlık sorunu bu pislik.

Özellikle çocuklara yönelik tesisler olmalı. Spor yapabilecekleri  alanlar hatta yüzme havuzları yapılmalı. Cüzi paralarla çocukların ayda belli sürelede kullanması sağlanmalı bu havuzları. Cidden yoksul çocuklara yüzme eğitimi verilmeli. Yaş gruplarına göre oyun alanları mesela. 

Bu ülkede sanata değer verilmiyor. Resim-müzik öteleniyor. Hatta okullara atama yapılırken bile bu branşların öğretmenleri es geçiliyor. Oysa ne yetenekli çocuklar vardır. Ücretsiz kurslar açılabilir. halk eğitim kursları oluyor ama yetersiz ve bazen ulaşımı zor. Buca'da pek çok kursun sadece adının olduğunu biliyorum. 

Şehrin tarihi ya da sosyal alanlarına geziler. Annelere çocuklara yönelik geziler olmalı. Yaşadığı şehirde ne var bilmeyen ne çok insan vardır. Madem muhtarlar var. Onlar görevlendirilip mahallelerindeki gelir durumu, eğitim durumu hakkında araştırma yapması istenmeli. Belli bilgilerle pek çok konu da çözümlenbilir. 

Belediyeler park yapacaklarına boş alanlara bina dikiyor. Deprem ülkesi burası ve ciddi bir inşaat olayı var. Bu nasıl çözülür bilmem.. Hangi partiden olursa olsun malesef yandaşları doyurma birinci öncelikleri.

Yorumlar

  1. Dediğiniz gibi aslında yapılması çok zor şeyler değil bunlar ama en basit ve önemli durumlar bile es geçiliyor. İzmir hakkındaki söylediklerinize de katılıyorum. Üniversitedeyken başka şehirden gelenler şehrin haline şaşırıyordu. Neden acaba :) İzmir adını kendisinden daha çok parlatan bir şehir. Ve en önemlisi yıllardır böyle.

    YanıtlaSil
  2. eveet doğruu güzel şeyler demişsin :) temizlik, spor, yeşil alanlar, sanat :) bakalım bir gün avrupa gibi olabilcez miii :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder