Tüm dilekler ya da en azından bir kısmı....


Hani şu gıcık, umutsuz, hep olayların kötü yönünü gören tipler vardır ya iyice öyle oldum artık. Dün bakıyorum sosyal medyaya; yeni yıl dilekleri, süslü ağaçlar, umutlar. Hiç paylaşasım gelmedi. O kadar berbat bir yılı bitirdik ki. 2024'ün de pek farklı olacağını düşünmüyorum. Hatta görünen daha beter bir yıl olacak.

En kötüsü de adalet yok artık bu ülkede. Suçsuz yere, sadece siyayi görüşleri birilerininkiyle aynı değil diye insanlar hapiste. Osman Kavala 2 bin 252 gündür hapiste. Somut hiçbir suçu yok ve sevdiklerinden uzak. Selahattin Demirtaş; Kürt kimliği yüzünden tutuklanmasına pek de tepki gösterilmese de O'da somut bir suçu olmadığı için defalarca beraat aldı. Ama uygulanmadı. Ve ailesinin yaşadığı Diyarbakır'dan bin 700 km uzakta yaklaşık 7 yıldır hapiste. Adamın çocukları kocaman oldu. Dün babası öldü. Ne acı. 

Diğer Gezi tutukluları... Mazlum İçli var. 14 yaşında cinayetten tutuklandı. Olayın olduğunda 140 km uzakta bir düğünde olduğu kanıtlandı ama siyasi nedenlerden çıkartılmıyor. Şimdi 22 yaşında. İşte bunun gibi bir sürü hukuksuzluğun olduğu, muhalefetin muhalefet olmadığı, gençlerin açlıktan umutsuzluktan intihar ettiği, kadınların öldürüldüğü bir ülkede. Ne bileyim 2024 iyi şeylerle gelir mi ki?

Yine de klasik olsun diyelim ben haksız çıkarım umarım. Özellikle haksız yere içeride olanlar sevenlerine kuvuşsun, gençler-çocuklar için artık iyi bir eğitim sistemi olsun, karınları doysun.

Yorumlar

  1. Umarım adalet en kısa zamanda yerini bulur...

    YanıtlaSil
  2. Biliyorum çok kötü olaylar yaşanıyor ama yılın ikinci yarısında artık beynimi kapattım yoksa çok kaptırıyorum sağlığım bozuluyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder