Ağaç Ev Sohbetleri 198


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusunu okuyunca direkt gülen ben.

"Bazı insanlar iş yaparken veya bir yere giderken daima hızlıdırlar, Diğer bazı insanlar ise her şeyi daha yavaş yaparlar. Hangisini tercih edersiniz?"

Koca kişisi ve ben bu durumu yaşayarak deneyimliyoruz:))) Ben oldukça tez canlıyımdır. Yapılacak şey hemen olsun isterim. Devrim'in kanı ağır akar. Adam sakin sakin sindire sindire yapar yaptıklarını. Sıkılmaz. Mesela belli bir zamandan sonra yoğurt mayalamak Devrim'in işi haline geldi.  Kendi hür iradesiyle tabi ki. Ama adam bunu o kadar ağır ve uzata uzata yapıyor ki. İlk zamanlar ben kriz geçiriyordum. Mutfakta o kadar zaman yap, bulaşığını hallet falan. Ki bunları o yapıyor bu arada. 

Hoş bazen düşünüyorum. Doğrusu o gibime geliyor. hep yaptığı iş daha düzgün oluyor. 

Her iş çabuk bitmeli mantığım yüzünden yapmasını en sevmediğim yemeklerden biri tarhana çorbasıdır mesela. Dur dakikalarca karıştır. Genelde tarhana yaparken kitabımı da alırım elime. Yani ben hızlı olmayı severim sonucu çıktı sanki:))) Bir tek trafik istisna ama. Trafikte hızı sevmem. korkarım. 120'ye çıksa Devrim'e kızarım ki otobanlarda doğal bir hız.

Hızlı yürürüm. O yüzden tek yürümek tercihimdir. Yürürken kafamda yapacaklarımı planlarım. O şekilde işlerim de genellikle hızlı biter. Bir taraftan iyi bir durum. Ama bir taraftan da planlarım suya düşünce rahatsız olurum. Yorucu ayrıca. 

Rahat ve sakin insanlara hep özenmişimdir. Yine de bu çabuk çabuk hareket etme olayımı bir türlü bırakamıyorum...

Yorumlar

  1. İş yapma konusunda tek tip olmayı düşünemiyorum. Alışkanlıklarımız önemli tabii ama her işe göre
    hızımız değişebilir. Çocuğuna kahvaltı hazırlayan bir annenin hızı farklı olabilir, bir Pazar kahvaltısını hazırlama hızı düşük olabilir. Genelleme yapmak çok doğru olmayabilir.
    İşimi telâşa kapılmadan sakin ve dikkatli yapmayı tercih ederim.

    YanıtlaSil
  2. Sanırım bizim evde de durum pek farklı değil. Sabır isteyen işlerde eşim havlu atar ve genellikle bu tür işleri ben yaparım. Bir bakıma güzel bir eşleşme bu:)

    YanıtlaSil
  3. hımm hyani hep kafan meşgul o zaman bişeyler düşünüyon :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder