Ağaç Ev Sohbetleri 171


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusunu geç yazıyorum. Unutmuşum. Bu ara bilgisayara daha az girer oldum. Yağmadı yağmadı şimdi hava sürekli yağışlı ve kapalı. Güneşi özledim resmen...

Konu sevgili deeptone'dan

"Olsaydı ve olursa, evrenin neresine gitmek isterdiniz, istersiniz?"

Açıkcası bilimsel verileri düşününce ben evrenin bu tarafından memnunum. Her ne kadar özel olarak uzay araştırmaları hakkında araştırma yapan biri olmasam da haberleri okuyoruz sonuç ta. Hali hazırda uzayda dünya gibi yeşilli, mavili çiçekli-böcekli bir yaşam bulunamadı. Yüzecek deniz yok, çekecek böcek yok, koklayacak çiçek yok, belki nafes alacak hava yok. Cık. Beni bozar bu başka evrene gitme işi.

Hadi gidelim dedik. Şimdi ışık hızında yola çıkacağız, ulaşmak istediğimiz yere vardık tamam da peki geri dönmeye ömrümüz yetecek mi? Son yılların en popüler konusu uzay yolculuğu. Şimdiden yerini ayırtanlar varmış. Hem öyle böyle değil epey bir para ödeyerek. Bunun muhabbeti açıldığında 'bana para verseler gitmem' demiştim. Ha ışınlamayı icat ederler, şöyle kısa sürede gidip gelmek mümkün olur o zaman olabilir.

Yıldızları buradan seyretmeyi seviyorum ben. Aya bakmayı, samanyolunu seyretmeyi. 

Benim gibi aşırı gerçekçi (biraz gıcık hatta) birinden anca bu çıkıyor. Bir de benim gibi birinden 2 tane şiir-öykü yazan çocuk çıkmış. Hatta Ada ilkokuldayken bir başka evren düşlemişti. Resimlerini falan yapıyordu o evrenin (adını unutmuşum. Kendimi dolu dolu kınıyorum)  


Deniz kıyısında samanyolunu izlemek. Bunun yapılabileceği başka bir evren var mı acaba?


Yorumlar

  1. Çok daha güzel yerler vardır ama uyum saglayamayabiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mümkünse ben bu dünyada şöyle deniz kıyısı, istediğim kitapları bulabileceğim, fotoğraf çekimlerine gideceğim, gezeceğim bir şeyler istiyorum. (çok oldu sanki)

      Sil
  2. ha haaaa çok eğlendim yazını okurken :)

    YanıtlaSil
  3. Yok yok, ışınlanacağız yoksa olmaz o geziler ya da sürekli kalmaya gitmeler :) 4 saatlik yol bile afakanlar bastırıyor, daha yola çıkmadan bu stres bu gerginlik başlıyor, değil ki ömürlük geziye çıkma :) Fotoğraf muhteşem yalnız 👍👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kalamam zaten istemem de. Bir de ne bileyim gideriz ışın makinası bozulmuştur, yandaşa falan yaptırmışlardır. kalırız oralarda. Yok kalayım ben burada.

      Sil
  4. Eldeki verilere göre uzayda gidilecek görülecek bir şey yok gibi. Biz en iyisi Ay'a gidip mavi gezegenimizi seyreyleyelim. :) Hem yakında olduğumuz için gezegen hasreti de çekmeyiz. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum sana. Bak yazarken unutmuşum evet şöyle biraz yukarı çıkıp dünya nasıl gözüküyor bakmayı ben de isteyebilirim. Ama çok uzağa gitmeye gerek yok...

      Sil
  5. Gerçekçilerin işi zor bu sahada:)) Işınlama şart yoksa yemezler:)

    YanıtlaSil
  6. Sağol.))) Gece ve yıldızlar müthiş oluyor. Bu yaz hiç çekemedim malesef ama en sevdiğim çalışmalardan biri

    YanıtlaSil

Yorum Gönder