Kitaplarla ilgili filmler


Henry Pick'in Gizemi

Bir edebiyat eleştirmeni, küçük bir kasabadaki kütüphanede reddedilen kitapların olduğu bölümü keşfeder. Burada Bulduğu bir taslak ilgisini çeker ve yayınlanmasını sağlar. Kitap inanılmaz ilgi çeker. İlginç olan yazarı kasabada pizza dükkanı işleten, daha önce yazdığı hatta okuduğu bile pek görülmemiş biridir. Ve öldüğü için kitapla ilgili bilgi toplamak epey bir zordur.

Orta karar, sevimli bir filmdi bence. 


 The Words

Filmin adı türkçeye Çalıntı Hayat olarak çevrilmiş. Ailesinin durumu iyi olan bir genç yazar olmak için sürekli yazdıklarını yayınevlerine gönderir. Ancak taslakları hep geri çevrilir. Eşiyle balayında olduğu sırada eski eşyeler satan bir dükkanda çanta bulup alırlar. Ve çantanın içinde basılmamış bir kitap vardır. Rory Jansen bini kendi yazmış gibi yayınevine gönderir. 

Filmin Türkçe adından az buçuk konunun gerisi anlaşılıyor zaten. Daha fazla yazmayayım. yine orta karar bir seyirlikti bence.


Lizbon'a Gece Treni

Hayatı tekdüze ve sıkıcı olan İsveçli bir klasik diller profesörü olan Raimund Gregorius, okula giderken bir kadını intihardan kurtarır. Kadını işyerine götürür ancak kadın oradan gider. Bıraktığı paltosundaki kitap Gregorius'un ilgisini çeker. Kitabın arasındaki bilete bakarak Lizbon trenine biner ve kitabın yazarının peşine düşer.

Sakin ama benim keyifle seyrettiğim bir film oldu.


Yorumlar

  1. İlk film ilgi çekici görünüyor. :)

    YanıtlaSil
  2. Sadece Lizbon' a Gece Trenini izlemedim. Diğerleri keyifliydi. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların içinde benm en sevdiğim de o oldu

      Sil
  3. Selamlar, iyi haftalar diliyorum :) Yazının daha uzun olmasını dilerdim çok tatlı geldi :) Kitapları konu eden üç filmden sonuncusunu Lizbon´a Gece Treni'ni izlemiştim. Damakta tat bırakan filmlerdendi ama detaylarını unutmuşum. Başrolü şahane tekrar izlenir. Henry Pick'in Gizemi'nin gizemini de merak ettim. Edinmeye çalışıyorum şu an :) Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha uzun yazarsam filmlerle ilgili çok ipucu verirmişim gibime geliyor. Lizbon'a Gece Treni son zamanlarda seyrettiğim keyifli filmlerden biriydi.

      Sil
    2. Henry Pick'in Gizemi filminden keyif aldım. Filmin başlarında o televizyon yorumcusunun başrol olacağını tahmin edememiştim. En sonu da güzel bitti. Taslak kütüphanesine bırakılan kitaptan ve bank sahnesinden bahsediyorum ;)

      Sil
  4. lizbona gece treni hem okudum hem izledim pek severim :) the words iyiydi tabii, bradley de iyi :) ilkini izlemedim izlicam, fabrice lüchini büyük oyuncu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı okunacaklar listeme altım. Şato'ya başladım bakalım ağır gidiyor

      Sil
  5. Kitap okumak güzel ama kitaplardan uyarlanan filmleri öncelikli okumak yerine izlemeyi daha çok seviyorum:)

    YanıtlaSil
  6. Hiçbirini izlemedim ama Lizbon'a Gece Treni çok ilgi çekici göründü gözüme. Bu arada filmlerin isimleri Türkçeye çevrilirken -daha doğrusu uyarlanırken- neden hep içeriğine dair seçimler yapıyorlar anlamıyorum. Özellikle eski filmlerde çok yapıyorlarmış. Ben genelde orijinal adıyla öğrendiğim için bazen anlamıyorum neyden bahsedildiğini.:)

    YanıtlaSil
  7. Çalıntı Hayat uzun zamandır izleme listemde ama henüz izleyemedim. Lizbon'a Gece Treni romanını duymuştum. Filminin de olduğunu bilmiyordum. Büyük ihtimalle önce kitabını okur sonra filmini izlerim. Romanın eleştirileri genellikle iyiydi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder