Kabuk Adam






Ben O'nu 2016 yılında Özgür Gündem gazetesine yönelik yapılan soruşturmada silahlı terör örgütü üyeliği ve halkı kışkırtmak iddiasıyla tutuklandığındsa tanıdım. Böyle bir Türk kadın yazarın varlığından haberdar değildim açıkcası.
Aslı Erdoğan'dan bahsediyorum. Aslında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Fizik bölümlerini bitirmiş. Daha sonra Cenevre'de Avrupa Nükleer Merkezi'nde çalışmış. CERN'de 2 yıl çalışmış. Brezilya'da yaptığı fizik yüksek lisansını yarıda bırakıp yazarlığı seçmiş.

Lire dergisi tarafından "Geleceğin 50 Yazarı" arasında gösterilen Aslı Erdoğan ülkemizde ne kadar tanınıyor acaba?

Kabuk Adam yazarın ilk kitabı. Karayipler'in bir adasında fizikçilerin yaz kampında geçiyor olaylar. Yazar kendini anlatıyor kitapta; ''Az sonra başlayacağım, Karayiplerde geçen o korkunç öyküyü yaşamış kişi benim Oysa biliyorum ki son noktayı koyduğumda elimde bulacağım, gerçeğin tortusundan abaret olacak''

“Hayatın bizlere verip verebileceği tek ödül, tek armağan, sevgi dolu bir insandır ve biz böyle bir insanı, ilk fırsatta katlederiz. Sonra da, ömür boyu, bu asla bağışlanmayan günahın lanetini sırtımızda taşırız.’‘

 ''Hepimiz okyanusun sonsuzluğunda kaybolmuş yapayalnız adacıklardık; sınırlarımızı aşıp bir başkasına dokunabilmemiz, bir yanılsamaydı yalnızca."

“..ve insan bir başkasına, aynı karabüyü ayinlerindeki gibi, dönüşebilir. Çünkü insanın tam zıddı gene kendisidir.”

 


Yorumlar