.:

17 Şubat 2017 Cuma

Mısır unlu kek

Bugüne kadar mısır unu ile hiçbirşey yapmamıştım ben. Hatta balık kızartırken kullanılır biz onu da pek sevmemiştik. Geçenlerde gluten hassasiyeti olan bir arkadaşım geleceğini söyleyince netten ne yapabilirim diye araştırma yaptım biraz. Mısır unu kullanabiliyorlarmış.

Mısır unu ile yapılmış kekler hep tuzluydu. Ben tatlı birşeyler yapmak istediğimden kendime göre takıldım biraz.
2 yumurta, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı zeytinyağı, yarım su bardağından az şeker, yarım çay bardağı pekmez, aldığı kadar mısır unu.....Hem glutensiz hem normal ikramlıklar hazırlarken kabartma tozu eklemeyi unuttumuşum bu keke:)))
Çocuklar tadını sevdiler. Malesef o gün arkadaşımın acil hastası çıktığı için gelemedi ama. neyse geleceği zaman yeniden yaparız artık....