.:

7 Kasım 2015 Cumartesi

Pekmezli kek


Hamurişlerinde şekeri ve katı yağı mümkün olduğunca az kullanmaya çalışıyorum ben. Keki ben pek yemem ama çocuklara yaptıklarımda da kural değişmiyor. Şimdiden mümkün olduğunca zararlı şeyler vücutlarına az girsin. Bazı keklerde bu yüzden şeker miktarını azaltıp yerine pekmez ekliyorum...Minik mufinlerimde de aynı şeyi yaptım
Malzeme; 3 yumurta, yarım su bardağı şeker, yarım su bardağı pekmez, kabartma tozu, yarım su bardağı zeytin yağı, aldığı kadar un....Kuru üzüm ya da ceviz de eklenebilir aslında bu keke...
Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra önce sıvıları, ardından kuruları ekleyerek keki tamamlıyorum. Hafif ama lezzetli bir kek oluyor...