Erikli tatlar...

Urla'da bir erik ağacı var. Yeşilken yenmiyor eriği fena ekşi. Ama üzüm salkımı gibi öyle bereketli ki ağaç....Biraz kızardı mı  hoş olmaya başlıyor. Geçmişte ben bu erikten pestil de yapmıştım hatta.

Geçen hafta topladıklarımızdan da erik marmeladı yaptım. Marmeladı biraz sulandırıp erik suyu niyetine de içiyor benimkiler..Hatta minik kalıplarla dondurucuya koyduk. Meyva-buz gibi tükettiler ki asıl favorileri bu oldu...

Pek çok şeyi evimde yapıp çocuklara vermeye çalışıyorum. Daha önceki yıllardada yapmıştım ama çocuklar posalı olunca pek böyle meyve sularını tüketmiyorlardı. Bu yıl o olay da ortadan kalkınca neredeyse hiz hazır meyve suy almaz olduk. Anca okulda herhangi bir etkinlikte gerekiyorsa...


Ölçü vermem zor. Erikleri tartmadığım için göz kararı şeker ekledim. Erikleri iyice yıkayıp süzdürdükten sonra bıçakla  gelişigüzel kesip tencereye koydum. Üzerine şeker ekleyip bir gece beklettim. Kaynayıp kıvama gelince süzgüden geçirdim. Çekirdek ve kabuklar yukarıda kaldı...


Yorumlar