.:

3 Temmuz 2014 Perşembe

Kurabiyeler...


Aynı hamurdan iki farklı lezzette kurabiye yaptım. Hep derim ya ben kurabiyeciyimdir. Çeşit çeşit olsa her gün yerim. Neyse yapmaya üşeniyorum:)))

Geçenlerde fırını açınca birkaç çeşit kurabiye yaptım ama.  Fotoğraflardan azıcık renk farkı anlaşılıyordur. Kimişi tarçınlı, kimisi portakal aromalı. Kurabiyemizin temel malzemeleri klasik. 1 paket margarin, 1 kabartma tozu, 5 kaşık pudra şekeri, 1 yumurta, aldığı kadar un (unun 1 su bardağı tam buğdaydı). Bunları iyice yoğurduktan sonra hamuru ikiye ayırdım. Yarısına toz halinde satılan portakal aromalarından 2 çorba kaşığı kadar koydum. tepeleme değildi kaşıklar. Yarısına da tarçın ekledim. Tekrar yoğurup, merdane ile açtım. Kalıplarla şekil verdim...