Hoplatma patates ve badana....



Bilirmisiniz bilmem bu patatesi. Babam eskiden özellikle seçer gelirdi miniklerini. Hoplatma deriz biz. Kabuklu kabuklu pişer. İyice temizleyip kabuklerını azıcık yağda tavayı sallaya sallaya pişiririz. Benim normal kızartmayla aram yoktur ama buna bayılırım...Geçenlerde Bozdağ'a gidişimizde görünce de almıştım hemen....

Bizim öğrenci kiracımız okulunu bitirdi yakında askere gidecekmiş 15 gün önce çıktı. Biz de evi badana edelim dedik. Yağmurlu haftasonunu bu işe ayırdık. Tahminimizden çokkkkkk iş çıktı. Ev boş olduğundan badana kısmı kolaydı da malesef fazla yağlanmış mutfak kısmı. Dolap içleri hatta:(((((( 2 gündür kıza kıza temizledim üst katı. O kadar işim arasında da kolay olsun diye yukarıdaki yemeği yaptım. Kolaya kaçacağım ya ilk kez Tefal actifryda pişirdim. Valla oldu.

Yorumlar

  1. evettt ben bılıyorum bu patateslerı silkme derlerdı eskıler oyle gıbı hatırlıyorum....kolay gelsın tamızlık ıcınde kuzumm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yöreye göre değişiyor çok yemeğin ismi. hoş bu yemekten çok atıştırmalık...teşekkür ederim:)))

      Sil
  2. Hııım nefis olur. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma Fadiş güya ben de dikkat edecektim yediklerime tam tuttaramdım ( ya da istemedim) bir türlü...

      Sil
  3. Çok güzel fikir.
    Ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ay merak ettim tadını çok şirin gözüküyorlar.Eğer bir yerlerde görürsem mutlaka alıcam.Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevtap kabuğuyla piştiğinden içi yumuşacık oluyor bir de epey bir sıcak kalıyor...Umarım denk gelirsin ya da en miniklerini seçmeye çalışırsın pazarda falan...

      Sil
  5. ellerine sağlık biz de aynı isimle biliriz. çok severim.

    kolay gelsin bu yağmurlarda badana temizlik zor olur dikkat edin hastalanmayın canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın yağmur badana zamanı değil ama kiracı çıkınca ve ev ciddi bir temizlik isteyince mecbur kaldık. 4 yıla yakındır oturuyordu kiracımız arada salona pen takılmıştı onun bile badanası olmamıştı malesef...Neyse temizlik dışında ok memnunduk kendisinden umarım yine kafamıza göre biri denk gelir...

      Sil
  6. biliyoruzda adı bizde böyle değil:) ama enfes görünüyor.patates bizde çook sevilir.
    ben olsam bende çok kızardım.azıcık dikkatle herşey daha farklı olabiliyor.özellikle kiracı vede öğrenci olunca sonuçlardan kaçınmak zor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında öğrencilikle ilgisi olmadığını düşünüyorum ben. Ben de eşim de İstanbul'da öğrenci hayatı yaşadık. Bilmiyorum insanın yaşadığı yere verdiği önem belki de...Mesela üst katın tavanları pvc. Çatı katı olduğu için öyle yapmıştık. Resmen renk değiştirmiş. Sigaradan. İnsanı napar o kadar sigara. Penlerin iç tarafı dışarıdan daha karaydı düşünün artık. Kapalı ortamdaki sigara en çok onun gencecik ciğerlerini mahvetmiştir...

      Sil
  7. Afiyetle şeker. Ben bu yemeği duymamıştım. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  8. İzmir de adı mı değişmiş bilmem ama bu bizim taze patates değil mi? Bizde çok severiz özellikle de ben. Kabuklarıyla haşlarız önce sonra da soyup azcık yağda kızarıncaya kadar kızartırız, öyle yaptığında çok az yağ içmiş oluyor, lezzet aynı olur mu bilmem ama etin yanında cok güzel olur. afiyet olsun canımi yorulmuşsun bugün bir de inşallah bundan sonraki kiracınız temiz olur da bir daha başına bunca işi açmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taze patates. Hoş bunlar o kadar taze değillerdi....Ama minik minikler. Haşlamalık patatesten de küçük. Ben sadece bir kaşık yağla yapıyorum teflon tavada. Kızartma gibi değil de tavayı sallaya sallaya yağ istemiyor çok....Kumpir tadında birşey oluyor

      Sil

Yorum Gönder